Menu
Oaza ljepote

LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA

Mnogima je ispijanje jutarnje kafe ritual kojim započinje svaki i radni i slobodan dan, stoga nimalo ne iznenađuje ideja na koju su došli kreativci francuskog brenda Holidermie. Kafa s kolagenom je jednostavan način da spojite ugodno i korisno, da uživate u jutarnjoj šolji kafe i pritom unesete određenu količinu kolagena.

2 u 1

Čest sastojak skincare proizvoda, kolagen je najzastupljenija bjelančevina u našem organizmu i glavni sastojak kože, kostiju i vezivnog tkiva. Daje čvrstoću i stabilnost tkivu, a osnovna osobina kolagenskih vlakana je fleksibilnost. Odgovoran je za strukturu i elastičnost kože, no nakon 25. godine života počinjemo ga gubiti oko 1,5% godišnje. Kad organizmu nedostaje kolagena to se odražava na izgled i fiziologiju tijela, a neki od simptoma su bore, opuštena koža, bolni zglobovi, pojačano opadanje kose i slabi nokti. Kako utiče na sva tkiva našeg organizma, potrebno im je ishranom ili dodacima osigurati dovoljnu količinu kolagena kako koža, kosa, nokti, zglobovi i mišići ne bi trpili. Kofein je prirodni stimulans bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima te je sve češće glavni aktivni sastojak skincare proizvoda za lice i tijelo, preparate za mršanje i borbu protiv celulita. Dokazano je da lokalna primjena može pozitivno uticati na kožu, jer prodire u dublje slojeve epiderme, podstiče metabolizam i povećava protok krvi.

Svaka kapsula Holidermie beauty kafe s Naticol® kolagenom sadrži i 1250 miligrama morskog kolagena čiji peptidi blagotvorno djeluju na kožu, tako da redovno ispijanje ove kafe obnavlja kožu, daje joj mladalački sjaj, a ima i antiage efekt.

O brendu

Holidermie je francuski beauty brend koji je 2019. godine osnovala Mélanie Huynh, bivša modna urednica pariškog izdanja časopisa Vogue. Proizvodima koji podržavaju unutrašnje funkcioniranje epiderme, istovremeno ciljajući na vanjske agresore koji utiču na kožu, Holidermie je otvorio sasvim novo poglavlje u svijetu ljepote, posebnom kombinacijom antiage kozmetike i prehrambenih dodataka. Proizvodi ovog holističkog brenda, kreirani u saradnji s poznatim plastičnim hirurgom dr. Jérômeom Parisom, kombinuju sinergijske formule, ultralagane teksture i decentne mirise. Holidermie je prilagođen veganima, cruelty free brend koji izbjegava upotrebu parabena, silikona, SLS-a, mineralnih ulja.