Menu
Oaza ljepote

NOVO: CeraVe linija za njegu kože sklone aknama

CeraVe, jedan od najpoznatijih američkih skincare brendova, proširio je svoju ponudu linijom – Blemish Control, koja je nastala u saradnji sa svjetski poznatim dermatolozima, a namijenjena je koži koja je sklona aknama. Blemish Control liniju čine Blemish Control cleanser, Blemish Control gel i Resurfacing Retinol Serum. Karakterizira je efikasna formula s kiselinama, retinolom i ceramidima koja uklanja nečistoće, sprečava nastanak nepravilnosti, obnavlja kožnu barijeru, uklanja ožiljke i tamne mrlja od akni.

Gel za čišćenje smanjuje nepravilnosti, upija višak sebuma, smanjuje začepljenost pora i sprečava nastanak novih nesavršenosti, dok gel pomaže u uklanjanju nepravilnosti i smanjivanju vidljivih akni bez oštećenja zaštitne barijere kože. Serum s retinolom, lagane teksture za ujednačen izgled kože, obogaćen je korisnim sastojcima, poput niacinamida, koji koži vraćaju nekadašnju teksturu i svježinu. Uklanjajući izumrle površinske ćelije kože, smanjuje vidljivost pora i mrlja, daje koži blistavost, a pritom čuva zaštitnu barijeru. Pogodan je za mladu, osjetljivu kožu koja je sklona nepravilnostima.

Na osnovu šestonedjeljne kliničke studije, u kojoj je učestvovalo 50 žena od 13 do 50 godina s blagim do umjerenim aknama i normalnom do masnom kožom, 76 % ih je izjavilo da su se područja zahvaćena aknama naizgled smanjila, a kod 82 % koža se oporavila nakon samo četiri sedmice korištenja.

o brendu

Brend CeraVe nastao je 2005. godine u saradnji sa dermatolozima, sa ciljem rješavanja problema kožne barijere, a danas njihovi proizvodi pomažu milionima ljudi širom svijeta. Naziv CeraVe dobio je zbog ceramida koje sadrži svaki njegov proizvod (Cera), a Ve se odnosi na MVE tehnologiju, pomoću koje se nutrijenti polako, tokom 24 do 48 sati, otpuštaju u kožu te se produžava, tačnije povećava efikasnost proizvoda. Ceramidi su inače prirodno prisutni u koži, njihova uloga je veoma važna u održavanju njene elastičnosti, i to na način da pomažu u održavanju kožne barijere formirajući zaštitni sloj koji smanjuje gubitak vlage i štiti od različitih oštećenja. Kada je nivo ceramida nizak, kožna barijera je oslabljena, a posljedica – suha i nadražena koža. No, adekvatnom njegom CeraVe proizvodima moguće je “nadoknaditi” s godinama izgubljene ceramide i osnažiti kožnu barijeru. Sa proizvodima koji sadrže esencijalne ceramide identične koži, CeraVe je u SAD-u prvi izbor svih osoba s problemima suhe i osjetljive kože od postanka brenda do danas.