Menu
Oaza ljepote

FALL POTTERY by JINSoon

U New Yorku je znaju kao Bicycle Jin, jer je često biciklom posjećivala klijente, kao Nail Guru, kako ju je nazvao New York Times Magazine, ili jednostavno Jin. Ona je Jin Soon Choi, pionirka u ukrašavanju noktiju (počela je još 90-ih), a danas jedna od najuticajnijih umjetnica u tom svijetu, poznata po elegantnoj jednostavnosti, prepoznavanju trendova i njihovoj interpretaciji. Uvijek prisutna u bekstejdžu New York Fashion Weeka, Jin je omiljena među fotografima, dizajnerima, poznatim ličnostima i Njujorčankama, a jedna od njenih najvjernijih i dugogodišnjih klijentica je Sarah Jessica Parker. Sarađivala je s mnogim poznatim beauty brendovima, Revlon, Cover Girl, L'Oreal, Maybelline, Sally Hansen, Mac, Sephora, modnim kućama, Miu Miu, Prada, Louis Vuitton, Moschino, Escada te slavnim modnim fotografima Stevenom Meiselom i Irvingom Pennom.

Godine 2012. osnovala je vlastiti brend JINSoon i lansirala prvu kolekciju lakova za nokte, a potom otvorila JINsoon Hand and Foot Spa u East Villageu, West Villageu i Upper East Sideu te šik Tribeca salon-galeriju, za čiji izgled je zaslužan njen suprug, arhitekta John Coughlan.

Nedavno je u okviru brenda JINSoon predstavila i novu kolekciju lakova za nokte pod nazivom Fall Pottery, čije su četiri nijanse savršene za jesen. Rođena u Koreji, Jin kaže da je inspiraciju za nove lakove pronašla u korejskoj keramici te su nijanse bogate, a njihova tekstura podsjeća na glinu.