Menu
Oaza ljepote

LYMA LASER: NOVA OPSESIJA SLAVNIH

Svijet ljepote, kao i modni, podložan je hirovima i novim trendovima: jedan dan su određeni sastojci, kozmetika i uređaji “in”, a već sutradan “out”. Sada je došao na red Lyma Laser, uređaj o kojem se trenutno najviše govori na društvenim mrežama zbog sjajnih recenzija i mnoštva pozitivnih iskustava. Prema časopisu Forbes ovaj “kućni laser će šokirati industriju ljepote”, poznati dermatolozi pišu o tome kako se mnogim slavnim osobama tretman Lyma Laserom podrazumijeva prije pojavljivanja na crvenom tepihu, a već neko vrijeme omiljeni je beauty ritual Jennifer Lopez, Cate Blanchett, Meghan Markle, Chiare Ferragni…

U medicini se takozvana low-laser theraphy koristi u bolnicama još od 1960. godine, uglavnom za liječenje ozljeda hrskavice i tetiva. Sada je laser dostupan kao mali, prenosni cilindrični uređaj, siguran za korištenje u kućnim uslovima. Za razliku od termičkih (toplih) lasera koji uzrokuju traumu kako bi stimulirali prirodni proces oporavka kože, Lyma Laser je hladni laser čije svjetlo prodire u slojeve dublje od dermisa te aktivira regeneriranje ćelija. Ukratko, ovaj uređaj regenerira kožu iz dubine, ublažava bore, opuštenost kože i hiperpigmentacije, smiruje akne, rosaceu, modrice i vidljive kapilare, zaglađuje ožiljke, poboljšava izgled celulita. Osim toga, bezbolan je i neabrazivan, ne senzibilizira epidermu, a može se koristiti i na osjetljivim područjima, naprimjer oko očiju, a namijenjen je svim tipovima i nijansama kože, čak i najpigmentiranijoj. Može se koristiti na bilo kojem dijelu tijela, uključujući koljena, stomak i ruke (za tretiranje zloglasnih “krila šišmiša”, opuštene kože između lakta i pazuha). Ukratko, to je “laser za sve”, s iznenađujućim rezultatima.

Lyma Laser, čiji su efekti postepeni i kumulativni, potrebno je koristiti svakodnevno najmanje tri mjeseca, i to najmanje 15 minuta dnevno za svako područje koje se tretira. Nakon tri mjeseca može se koristiti 2-3 puta sedmično najmanje 3 minute za održavanje postignutih rezultata. Da bi efekti bili optimalni, laser se mora koristiti na besprijekorno čistoj koži, a za čišćenje se koriste posebna maglica i serum koji se dobiju uz uređaj, bogati kisikom koji podstiče cirkulaciju i betaglukanima koji dubinski hidriraju, ali i pojačavaju intenzitet djelovanja lasera. Osim toga, možete dodati ulje ili kremu po vlastitom izboru (čak i retinol), kako biste osigurali da uređaj bolje klizi po koži. Lyma Laser zahtjeva dosljednost i strpljenje, a korisnicima se preporučuje selfie prije i poslije tretmana kako bi se sami mogli uvjeriti u rezultate (prvi su vidljivi nakon otprilike mjesec dana).