Menu
Estetska dermatologija

BABY BOTOX ZA LJUBITELJICE PRIRODNOG IZGLEDA

Microbotox ili “baby bo” idealan je za tretiranje plitkih bora i ljubiteljice prirodnog izgleda. Trend “ispeglanog čela”, bez traga ijedne, pa i najmanje, bore, uz veoma ograničenu mimiku, bio je veoma zastupljen tokom prvih nekoliko godina 21. vijeka. Najviše je, sasvim očekivano, zavladao Hollywoodom. Glumice su nastojale izgledati mlađe, svježije i odmornije te su sve više i neumjerenije posezale za botoxom, čije im je ubrizgavanje brisalo bore sa lica, uz određene negativne efekte, naravno.

manje je više

Poznati režiser Martin Scorsese žalio se tada na izgled nekih glumica, nazivajući ga zamrznutim, jer im je zbog ukočenih mišića lica mimika bila ograničena te nije bio zadovoljan njihovom glumom. Nakon toga su se neke stvari polako počele mijenjati. Više se razmišljalo o količini botoxa te je ustanovljeno da se i znatno manjim dozama mogu postići zadovoljavajući rezultati, da lice djeluje prirodnije, koža zategnutija, a mimika ostaje nekompromitirana. Tako je tretman tokom kojeg se primjenjuju dvostruko manje doze nego inače dobio naziv – baby botox. Apliciranjem manjih doza botoxa, kojeg još nazivaju i microbotoxom, mimika ostaje očuvana jer je veća pokretljivost mišića, rezultati su prirodniji, ali kraće traju (do tri mjeseca). Mnogi su uvjereni da zahvaljujući baby botoxu mnoge poznate osobe izgledaju svježe i prirodno. To su uglavnom one za koje ne bismo ni pomislili da koriste botox, kao što su Jennifer Aniston, Halle Berry, Heidi Klum, Jennifer Lopez… A to je i cilj baby botoxa, prirodan i mladolik izgled.

kada je pravo vrijeme za botox

Baby botox idealan je tretman za ublažavanje plitkih bora, a postoje oprečna mišljenja o tome kada treba početi sa tretmanima. Neki estetski stručnjaci smatraju da treba početi u dvadesetim, s pojavom prvih bora i kada koža polako počinje da gubi elastičnost te prevenirati znakove starenja, a neki smatraju da je pravo vrijeme oko sredine tridesetih. Pravo vrijeme je za početak ovog tretmana ustvari je individualno, dakle onda kada sami zaključite da vam smetaju postojeće mimičke bore.