Menu
Oaza ljepote

LJETO U BOČICI: HIGHGROVE BOUQUET

Highgrove Bouquet je unisex parfem namijenjen onima koji će za nekoliko mjeseci osjećati nostalgiju za ljetom i njegovim mirisima. Lansirao ga je princ Charles, inspirisan opojnim notama geranija i lavande, kojima svakog ljeta odišu Highgrove Gardens, vrtovi njegove rezidencije u Gloucestershireu. Sedamdesettrogodišnji britanski prijestolonasljednik sarađivao je s brendom Penhaligon’s kako bi savršeno rekreirao miris vrtova, na čijem sajtu piše da je – Highgrove Bouquet posveta prekrasnim, mirisnim ljetima Highgrove Gardensa.

Ljubav kraljevske porodice prema parfemima nije iznenađujuća, kao ni to što je Charles odlučio lansirati parfem, jer njegova strast prema vrtlarstvu postoji od ranog djetinjstva, dok o ovom prekrasnom vrtu brine preko 40 godina. Tokom ljeta obavijen neodoljivim mirisima, zrak Highgrove Gardensa ispunjen je cvjetnim notama biljaka neposredno pred cvjetanje, pružajući nevjerovatnu mješavinu mirisnih senzacija. Highgrove Bouquet je upravo sve to, nudi iskričavu i toplu energiju lavande i geranija, preko nježnih nota mimoze do opuštajućih i umirujućih nota cedra i irisa. Dvije kapi dovoljne su da osjetite ljeto na koži. Cijena ovog kraljevskog beauty proizvoda je 180 dolara, a 10% prihoda od prodaje bit će donirano Fondaciji princa Charlesa, dobrotvornoj organizaciji koja nudi širok raspon programa obrazovanja i obuke, od tradicionalne umjetnosti do zanata, arhitekture, dizajna, hortikulture…

Britanski brend luksuznih niche parfema Penhaligon’s postoji od 1870. godine, a nosi ime osnivača Williama Penhaligona, koji je parfeme počeo prodavati u brijačnici u Jermyn Streetu. Njegova prva mirisna formula bila je Hammam Bouquet za muškarce, inspirisana turskim hamamima. Penhaligon’s danas nudi mnoštvo osebujnih mirisa za žene i muškarce, a jedan od najprodavanijih je Blenheim Bouquet, nastao daleke 1902. godine. Za Penhaligon’s su karakteristične originalne bočice, dizajnerski klasik, nastale prema prvobitnoj ideji osnivača, od prozirnog stakla sa mašnom na čepu. Osim parfema, bogati Penhaligon’s asortiman sadrži i proizvode za njegu lica, kose i tijela, dezodoranse, mirisne svijeće, itd.