Menu
Novosti

S’ABLE Labs by IDRIS ELBA

Svestrani britanski glumac, reditelj, producent i DJ, kojeg je magazin People 2018. proglasio najseksi muškarcem na svijetu, najprije je 2019. godine predstavio vlastiti streetwear brend pod nazivom 2HR SET, inspiriran ljubavlju prema muzici i DJ kulturi, koji su dio njegovog života od najranije mladosti, kada je odrastao u londonskom East Endu. A sada je Idris Elba, iako veoma angažovan kao glumac (trenutno učestvuje u realizaciji najmanje tri filmska ostvarenja), zaplovio i u beauty vode. Sa suprugom Sabrinom pokrenuo je brend S’Able Labs, opisan kao wellbeing brand for all beings te lansirao uniseks kozmetičku liniju S’Able.

Liniju zasad čine tri osnovna proizvoda, sredstvo za čišćenje lica Qasil, tonik Black Seed i Baobab hidratantna krema. Sastojke nabavljaju u istočnoj Africi, a pakovanja proizvoda napravljena su od eco friendly materijala, dobivenih od biljaka uzgajanih na malim farmama. Posebnost brenda S’Able Labs ogleda se u tome što su proizvodi namijenjeni svima i – apsolutno svima će uljepšati i olakšati i život, bez obzira na spol, etničku pripadnost i porijeklo.

“Odrastala sam posmatrajući svoju majku kako miješa različite proizvode, koristeći posebne sastojke za svoju kožu, a koji se prenose sa generacije na generaciju”, napisala je, između ostalog, Sabrina Elba u zvaničnom saopštenju povodom lansiranja linije, naglašavajući kako u proizvode brenda S’Able Labs želi pretočiti znanje koje se prenosilo generacijama u njenoj porodici.