Menu
Novosti

ZA LJETNU NJEGU SUHE I OSJETLJIVE KOŽE

Visokoefikasna formula dermokozmetičkog brenda La Roche-Posay – trenutno umiruje, ublažava svrab i sprečava nova pogoršanja i vraćanje simptoma, zbog čega Lipikar Baume AP+M ima gotovo kultni status među osobama koje pate od veoma suhe osjetljive kože i sklone atopijskom dermatitisu. Novitet u vidu laganije formule je – Lipikar Baume LIGHT AP+M balzam, koji se još se brže se upija i ima efekat hlađenja te je idealan za ljeto.

Light formula sa 71% termalne vode

Suha, osjetljiva koža zahtijeva adekvatnu i redovnu njegu tokom cijele godine, a kada je temperatura zraka visoka – poželjni su laganiji proizvodi koji se lako nanose i brzo upijaju. Upravo u tome je i glavna razlika između nove formule Lipikar Baume LIGHT AP+M u odnosu na osnovnu. Light formula sadrži veći procenat termalne vode (71%) i pruža ugodan osjećaj hlađenja, što je veoma značajno u ljetnom periodu. Lipikar Baume LIGHT AP+M preporučuje se osobama sa kožom sklonom atopiji, onima koji se pojačano znoje te svima koji traže brzo rješenje za dubinsku hidrataciju kože. Pogodna je i za tijelo i za lice, što pojednostavljuje njegu. Čak 98% korisnika je reklo da im prija lagana tekstura balzama, 88% njih je ocijenilo da se brzo upija, a 82% da se ravnomjerno nanosi i na dijelove tijela prekrivene dlačicama.

za kvalitetniji san

Lipikar Baume LIGHT AP+M kao i Lipikar Baume AP+M sadrže Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak koji spada u prebiotike, razvijen u La Roche-Posay laboratoriji. Formula je dodatno poboljšana sastojkom mikroresil, koji se dobija iz korijena japanske djelotvorne biljke i pomaže da se mikrobiom vrati u ravnotežu. Za obnovu zaštitne funkcije kože zaslužni su karite maslac, niacinamid i termalna izvorska voda. Obje formule trenutno umiruju kožu, prorjeđuju faze izrazite suhoće i poboljšavaju  kvalitet sna.

Kad je riječ o njezi veoma suhe kože sklone atopiji, dermatolozi preporučuju tuširanje umjesto kupanja u kadi, blage proizvode i izbjegavanje pretople vode. Nakon tuširanja kožu treba posušiti nježnim tapkanjem ručnikom i nanijeti Lipikar Baume AP+M ili njegovu laganiju verziju Lipikar Baume LIGHT AP+M.

Lipikar Baume LIGHT AP+M lagani balzam se upija za manje od jedne minute i trenutno umiruje kožu. Klinička istaživanja provedena na više od 50 žena i muškaraca sa anamnezom atopije u porodici su pokazala da ih čak 94% osjeća manje nelagode odmah nakon nanošenja, a 76% je nakon četiri sedmice primijetilo da koža manje pecka i svrbi.