Menu
KOLUMNISTI / NAIDA AHMETBAŠIĆ

RECENZIJA: Lancôme – Revolucionarni Rénergie H.C.F. Triple Serum

Ovog puta radim recenziju revolucionarnog proizvoda na tržištu – Rénergie H.C.F. Triple Seruma brenda Lancôme. BeautyBay.ba je već pisao o ovom proizvodu, koji je ujedno i jedan od pobjednika na BBA22, i to u kategoriji Najbolji proizvod s inovativnim aktivnim sastojcima.

Lancomeov Renergie H.C.F serum ujedinjuje – hijaluronsku kiselinu, vitamin C, niacinamid i ferulinsku kiselinu, što zvuči prilično nevjerovatno. Za njega kažu da je visokoefikasan proizvod koji znatno doprinosi volumenu kože, djeluje protiv bora i tamnih mrlja, štiti, jača i obnavlja kožu. Kako se radi o proizvodu višeg cjenovnog ranga, drago mi je da sam imala priliku probati ga i podijeliti utiske sa svima vama koji imate dilemu u kupovini.

Prije nego krenem sa recenzijom, zaista moram naglasiti da prilikom kupovine uvijek konsultujem stručna i edukovana lica. Veoma mi je važno šta u svakoj oblasti kaže struka, čak i kada mi neki proizvod preporuče prijateljice, potrebno mi je da se dodatno uvjerim i istražim jer je koža naš najveći organ. Nakon opsežnog predstavljanja ovog proizvoda na BeautyBay portalu, koji je prvenstveno vođen strukom, pišem ovu recenziju sa lakoćom.

Lancôme Renergie H.C.F serum dolazi u luksuznom pakovanju u bojama brenda. Bočica ostavlja dojam luksuza, a aktivni sastojci u njoj razdvojeni su u tri posebna spremnika i miješaju se tek kod aplikacije. Tekstura seruma je lagana, brzo se upija, malo je intenzivnijeg parfemskog mirisa, ali moja koža nema problem sa reakcijama na mirise.

Rénergie H.C.F. Triple Serum koristim već gotovo dva mjeseca i drago mi je da s vama mogu podijeliti i fotografije “prije i poslije”. Iako su slikane prednjom kamerom, vidno možete uočiti razlike, a slike su naravno bez bilo kakvih filtera ili svjetlosnih efekata. Prije nego sam počela koristiti serum, moja inače suha koža imala je dosta izražene hiperpigmentacije i proširene pore.

prije i poslije 40 dana korištenja Rénergie H.C.F. Triple Seruma

Ono što sam definitivno primijetila nakon 40 dana korištenja je da mi je koža sjajnija, i često dobivam kompliment za to. Kada je u pitanju moja suha koža, hijaluronska kiselina u ovom serumu zaista radi posao, pa je koža više hidrirana. Hiperpigmentacijske mrlje su manje izražene, a one najsitnije su u potpunosti nestale zahvaljujući feruličnoj kiselini i C vitaminu. Primijetila sam, također, da su mi pore manje izražene i da serum djeluje aktivnim sastojcima tako da i primjetnost najsitnijih bora bude manja.

Da li je neki drugi proizvod mogao ovo uraditi? Vjerujem da prava kombinacija nekoliko proizvoda u dnevnoj rutini može napraviti sličan rezultat, ali sigurno oduzima više vremena i približno jednako novaca. Meni lično ovakav rezultat naprave 2-3 tretmana kod kozmetičara, a kako sam te odlaske u posljednje vrijeme zapostavila, ovaj serum mi je poslužio kao odlično osvježenje kože lica i uštedio vrijeme kojega kao vrlo zaposlena majka nemam dovoljno.

Sve u svemu, ovo je proizvod koji bih definitivno koristila ponovo.

Naida Ahmetbašić je vlasnica malog biznisa, uspješna poslovna žena sa bogatim iskustvom u marketingu CRM, ali i HR, pobornica održivih i ekološki prihvatljivih koncepata u modnoj industriji, priučena dizajnerica, profesionalna kuharica, inženjerka, PCM praktikantica, mikroinfluenserica i vlasnica Instagram profila @comme_de_lars_mom. Ljubiteljica je svjesnog življenja, supruga i majka dva dječaka. Njen Instagram profil rado pratimo, nerijetko naiđemo na dobre savjete, što nas je ponukalo da je odaberemo kao jednu od kolumnistica te ćete do kraja godine na BeautyBay portalu svakog mjeseca imati priliku čitati Naidine kolumne.