Menu
Oaza ljepote

COLOR CORRECTING MAKEUP

U situacijama kada korektor i tečni puder koje obično koristite jednostavno ne djeluju te ne uspijevate sakriti crvenilo, akne, podočnjake, pigmentacije ili sivkast ten, pomoći će color correcting tehnika. Uz pomoć stikova ili mini paleta korektora u boji, ova make up tehnika počiva na teoriji boja, tj. krugu koji pokazuje komplementarne kontraste, a to znači da se suprotne boje međusobno neutraliziraju. Odgovarajuću nijansu korektora treba odabrati testiranjem, svjetlije nijanse odgovaraju svjetlijem tenu, a tamnijem odgovaraju intenzivniji tonovi. Ako niste sigurni koja vam nijansa odgovara, najbolje je da isprobate dvije različite, naprimjer ispod očiju, potom stavite korektor koji inače koristite i uporedite efikasnost.

Crvenilo kože koje nastaje zbog akni, bubuljica, ožiljaka, nije uvijek moguće uspešno prakriti korektorom u boji kože, te se za neutralizaciju preporučuje korektor u zelenoj nijansi, jer je zelena boja komplementarni kontrast crvene. Prekrivanje podočnjaka zavisi od toga koje su boje, plavkaste podočnjake će neutralizirati narandžasta, ljubičaste žuta, a za one u smeđim tonovima preporučuje se boja breskve, narandžasta ili crvena, što zavisi od jačine nijanse smeđe. Ako vas muči koža koja izgleda sivkasto i beživotno, i u tome mogu pomoći korektori u boji, osobe svijetle puti mogu posvijetliti ten svijetloljubičastim korektorom, dok tamnopute osobe mogu koristiti žutu.

Ove kremaste korektore treba nanijeti samo na problematično područje lica, dakle na dio koji želite neutralizirati, a to možete učiniti kistom, spužvicom ili prstima. Nakon što se nanijeli korektor u boji, dobro ga utapkajte u kožu te prekrijte svojim korektorom ili tekućim puderom u boji kože koji inače koristite. Ako je problem sivkasti ten te korektor treba nanijeti na veću površinu, najbolje ga je pomiješati s tečnim puderom kako bi se bolje stopio s tenom.