Menu
Oaza ljepote

FLOWER POWER

Od Marnijevih bijelih rada, preko veza na Miu Miu kreacijama do vjenčića na haljinama Pierpaola Picciolija za Valentino, cvijeće je preplavilo modu te se nije moglo desiti da zaobiđe svijet ljepote. Cvijeće je supertrendi, a polje kozmetike njegovo kraljevstvo. To važi za mirise, naravno, ali i za formule krema, fluida, seruma, ruževa… Evo koji “cvijetni” kozmetički proizvodi bi se mogli naći u vašoj proljetnoj/ljetnoj kozmetičkoj torbici.

Ruža, klasik svih klasika

Nalazimo je u mnogim parfemima, ali je prisutna i u kultnoj formuli ruža za usne Lancome L'Absolu Rouge Cream. Hidratantan i s teksturom svilenog efekta, usnama pruža 18 sati ugode. S druge strane, ruža je cvijet-simbol ove francuske modne kuće i stoga nije mogla nedostajati ni u make upu.

(posebna) ljepota majske ruže

Uzgajivač cvijeća za Parfums Christian Dior – Domaine de Manon, prvi put od svog postojanja posvetio je cijelu majsku berbu ruža kreiranju ovog Miss Dior izdanja. Toaletna voda Miss Dior Rose Essence Nouvelle slavi besprijekornu ljepotu majskih ruža, mirisa njenih baršunastih latica pretočenih u svježu, cvjetnu i drvenastu mješavinu.

Magnolija i cvijet narandže

Protagonisti novog kultnog proizvoda Huile Prodigieuse Florale brenda Nuxe, ulja koje njeguje i obnavlja kožu lica i tijela, kao i kosu, su magnolija i cvijet narandže u kombinaciji s koktelom od sedam 100% biljnih ulja.

Lotosov cvijet

Još jednu kombinaciju cvijeća i šminke predlaže Kiko Milano. Multi-Finish Floral Blush, osim nježnog mirisa na bazi cvjetova lotosa, na površini ima utisnut cvijet. Još jedna posebnost: dvije mat i biserne teksture stvaraju različite efekte svjetla i sjene na jagodicama te oživljavaju ten na prirodan način.

Cover photo by Anna Kliewer It’s not you, it’s me