Menu
Oaza ljepote

BOTTICELLI WAVES

Sjajna, zdrava i bujna kosa je ono što priželjkuje svaka žena bez obzira na godine, a da bi bila takva potrebno ju je njegovati na pravi način, koristeći odgovarajuće proizvode, ovisno o potrebama i tipu kose. Na zdravlje kose utiču i način života, ishrana, stres, nekada je potrebno uključiti i dodatke prehrani koji će pomoći uravnoteženosti cijelog organizma, što će se naravno odraziti na kompletan izgled, pa onda i na kosu, kožu, nokte. Njega kose je konstanta, kao i briga o zdravlju, a hairstyle je ono što se mijenja iz sezone u sezonu.

Vrijeme pandemije bilo je u znaku frizura koje smo lako mogli sami održavati jer frizerski saloni nisu radili, a ovogodišnje proljeće donijelo je mnogobrojne promjene, od takozvane shaggy stepenaste frizure, raznih varijanti boba do hipi stila sedamdesetih, kratkih šiški, naglašenog volumena, itd. “Botticelli Waves”, možda jedan od najromantičnijih ovogodišnjih trendova nesumnjivo će obradovati ljubiteljice duge kose, mada su i ekstenzije od velike pomoći za što efektniji rezultat.

Tom Smith, slavni londonski frizer i evropski kreativni direktor za Evo Hair, koji je tokom izolacije nudio savjete za šišanje kod kuće, inspiraciju za novi trend pronašao je na slici Rođenje Venere renesansnog slikara Botticellija. Smith preporučuje raskošne valove na što dužoj kosi, opisujući ih kao duge, opuštene i istegnute. To je ustvari frizura koju je Cher obožavala decenijama, sada je sve češća na crvenom tepihu, a najupečatljivija je u novoj Versace kampanji sa sestrama Hadid. Ako imate dugu kosu, Botticellijeve valove možete lako sami oblikovati ako vlažnu kosu upletete u nekoliko debljih pletenica i tek onda osušite, a potom ih lagano raspletete, rastresete i “počešljate” prstima.