Menu
Oaza ljepote

OFF-WHITE PAPERWORK

Brend Off-White osnovao je 2013. godine američki dizajner Virgil Abloh, arhitekta po struci i kreativni direktor kuće Louis Vuitton, koji je vrlo brzo postigao uspjeh i na poseban način promijenio svijet mode. Kada je 41-godišnji Abloh iznenada preminuo u novembru 2021, predsjednik grupacije LVMH Bernard Arnault opisao ga je kao genijalnog dizajnera i vizionara, čovjeka s predivnom dušom i velikom mudrošću. Kreativno izražavanje Virgila Abloha uvijek je bilo isprepleteno formom i funkcijom, nikada nije imalo strogo određene kategorije, što je rezultiralo mnogobrojnim multidisciplinarnim projektima.

U modnoj kući Off-White sada je vrijeme za promjene i nove izazove, pokrenuli su i beauty uniseks liniju pod nazivom Paperwork. Iskorak u svijet ljepote brenda Off-White vodi se Virgilovom filozofijom, predstavlja njegovu viziju o praznom platnu i beskrajnoj mogućnosti stvaranja, o inspiraciji, potencijalu koji je osmišljen na način da ljude ohrabri na izražavanje. Paperwork kolekciju čine pigmentirane kreme za lice i tijelo, lakovi za nokte i parfemi koji su već u prodaji, a ubrzo se očekuju i ostali proizvodi Off-White brenda, kojeg predstavljaju kao novu dimenziju ljepote s ciljem napredovanja kroz inkluzivnost, zagovarajući sve rase, polove i dobne skupine u novom dobu…

Neobično za današnje standarde parfemske industrije koja svakim mirisom želi uticati na određeni tip osobe i njen lični način života, Paperwork mirisi imaju samo brojeve, ne sugeriraju ni kome su namijenjeni ni kako bi se taj neko trebao osjećati kada ga nanese. Na raspolaganju su četiri mirisne varijante koje je Abloh kreirao u saradnji sa nekoliko proslavljenih parfimera, među kojima su Alexis Dadier, Jerome Epinette, Sidonie Lancesseur, a to su: Solution No. 1, sa zemljanim mirisom pijeska, Solution No. 2, s mirisom đumbira i korijandera, cvjetni Solution No. 3 s mirisom ruže te Solution No. 4 sa svježim prirodnim mirisom eukaliptusa.