Menu
Oaza ljepote

A-DERMA: ZA NJEGU OSJETLJIVE KOŽE DJECE I ODRASLIH

Jedan od brendova koje smo izabrali za Beautybay Award 2022. je A-DERMA čiji su laboratoriji pioniri u području dermokozmetičkih proizvoda na biljnoj bazi. Razvijaju umijeće njege fragilne kože već četiri decenije, zahvaljujući jedinstvenoj bijeloj Rhealba® zobi, izabranoj među više od 80 vrsta. A-Derma je prva dermokozmetička linija proizvoda čija prirodna djelatna tvar biljnog porijekla umiruje iritiranu, oštećenu i osjetljivu kožu.

Priča iz francuske

Sve je počelo sedamdesetih godina kada se Pierre Fabre, farmaceut i strastveni botaničar iz Castresa, posvetio uzgoju zobi, zanemarene biljke koja je više od 3000 godina korištena u medicinske svrhe. Bio je to početak opsežnih istraživanja ove biljke koja se i danas provode u jugozapadnoj Francuskoj.

Godine 1992. u A-Derma laboratorijima proizveden je prvi proizvod na bazi zobi, A-Derma dermatološki sindet, otud i naziv laboratorija A-Derma (A za avoine/zob i derma za dermatološki). Rođena je dermokozmetika na biljnoj bazi. Kako su istraživanja napredovala, rezultati su istakli posebnu vrstu bijele zobi – Rhealba, jer je najbogatija umirujućim molekulama. Iste godine proizvedena su dva SOS proizvoda za njegu oštećene kože koji će brzo postati klasici, Epitheliale i Dermalibour; 1994. nastala je Exomega – linija proizvoda za njegu kože sklone atopiji; 2012. predstavljena je sterilna kozmetika Exomega D.E.F.I, kako bi se fragilnijoj koži pružila najsigurnija njega, potom Epitheliale A.H Duo, prva ultraobnavljauća krema protiv ožiljkastih tragova te linija Exomega Control za veoma osjetljivu kožu sklonu atopiji, a nedavno je predstavljena i prva organska dermokozmetička linija za njegu lica Biology.

 

Dakle, u srcu A-Derme je dermatološka zob, veoma efikasna tvar koja uravnotežuje, umiruje i obnavlja fragilnu kožu. Trostruko djelovanje, zajedno s optimalnom podnošljivošću, učinilo je ovu jedinstvenu i ekskluzivnu djelatnu tvar zaštitnim znakom A-Derme. Decenije stručnosti, mnogobrojne kliničke studija na više desetina hiljada ispitanika učinile su je standardom za zaštitu i njegu fragilne kože. Rhealba® zob uzgaja se u Francuskoj, pod kontroliranim uslovima svih faza proizvodnje, od usjeva do gotovih proizvoda.

Dermatološkim laboratorijima A-Derma oduvijek je bio cilj razvoj efikasnih proizvoda. Svi proizvodi su formulirani s minimalnim brojem sastojaka, bez eteričnih ulja, boja i alkohola, čime su i zaslužili povjerenje potrošača, ali i stručnjaka koji preporučuju A-Derma proizvode, dermatologa, pedijatara i farmaceuta. Misija brenda je kontinuirano stvarati istinski inovativna rješenja s kvalitetnim proizvodima koji su sigurni za kožu, kao i za okoliš.