Menu
Oaza ljepote

SKUPOCJENI SASTOJAK ZA BESPRIJEKORAN SJAJ

Mimì Luzon, poznata estetičarka porijekom iz Izraela, radila je najprije kao asistentica dermatologa, a onda je shvatila da želi mnogo više. Njena lična misija bila je stvoriti vlastiti brend, s proizvodima koji će klijentima ponuditi ono što su dotad najviše tražili od nje, a to je – trenutni sjaj. Prvi put je iz svog čarobnog kofera izvadila proizvode na bazi zlata na venecijanskoj Mostri 2015. godine, a nakon toga je postala zadužena za besprijekoran ten mnogih slavnih osoba, među kojima su i Adriana Lima, Naomi Campbell, Irina Shayk, sestre Bella i Gigi Hadid…

Najprije je u Mimì Luzon laboratoriju u Majamiju nastala sada već slavna zlatna maska; Irina Shayk kaže da je taj 24K tretman postao neizostavan prije izlaska na modnu pistu, crveni tepih ili odlazak na neki važan događaj, a da je Mimì postala njena “liječnica za lice”. 24 K Pure Gold Leaf Mask, s listićima 24-karatnog zlata, inspirirana je drevnim beauty ritualima Kleopatre, a zlato inače pomaže u obnovi ćelija kože, poboljšava njenu elastičnost, reducira bore i podmlađuje. Luksuzni beauty tretman zlatom poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizam, te koža izgleda zdravije, ublažava suhoću kože, reducira proizvodnju melanina, pomaže u borbi s infekcijama i aknama, itd.

Kako Mimì Luzon njeguje poseban odnos s Italijom, gdje ima mnogo prijatelja i klijenata, Melissa Satta, Veronica Ferraro, Chaira Ferragni, odlučila je da im tokom proteklog Milano Fashion Weeka predstavi svoj novi ritual pod nazivom Iron Treatment. Ne zbog toga što je baziran na manje plemenitom metalu od zlata, koje je proslavilo Mimì, nego zbog toga što koža nakon njega djeluje kao ispeglana i ima “čelični sjaj”. Tretman započinje temeljitim čišćenjem lica, potom slijede pjenušava Sparkling Super Mask na bazi šampanjca namijenjena oksigenaciji kože, ReGlow Treatment, piling s efikasnim re-surfacingom na bazi mliječne kiseline koji eliminira neželjeno sivilo. Sve navedeno je svojevrsna priprema za new entry tretman s potpisom Mimì Luzon, a to je pulsirajuća svjetlost aparata IPL Harmony XL Pro koja zagrijava kolagenska vlakna i učvršćuje epidermis. Zadnji korak je korektivna maska ​​s peptidima i bijelim ljiljanom koja reducira dubinu bora – 24K Gold Mask. Pažljivo naneseni tanki listići zlata učvršćuju kožu, podstiču cirkulaciju i proizvodnju kolagenskih vlakana, čineći je tako sjajnom da djeluje kao da je osvijetljena iznutra. Sem toga, tu je i mini maska ​​za usne, napravljena po modelu usana Irine Shayk. Nakon desetak minuta, listiće zlata lagano treba umasirati kako bi se otopili i koža ih upila, a rezultat je “zlatni sjaj”, zdrave i blistave kože.