Menu
Oaza ljepote

KUĆNI TRETMAN PROTIV PIGMENTACIJSKIH MRLJA

Ljeto i jako sunce su iza nas i pravo je vrijeme da se posvetimo tretiranju mrlja na koži, koje nekada nastaju uprkos tome što je nastojimo zaštititi od sunčevih zraka… Sunce podstiče stvaranje melanina, zbog čega nakon sunčanja imamo preplanuli ten, a glavni je, ako ne i jedini, uzročnik mrlja na koži – hiperpigmentacija. Nastaju zbog prekomjernog stvaranja melanina na određenim područjima kože, a manifestiraju se u obliku tamnih mrlja, najčešće na dijelovima tijela koji su izloženi suncu, na licu, dekolteu i rukama. Neke hiperpigmentacijske mrlje će s vremenom izblijediti ili potpuno nestati, ali većina zahtijeva posebnu njegu.

RILASTIL linija D-clar, koju čine tri proizvoda – koncentrirani mikropiling, kapi za depigmentaciju i dnevna krema za depigmentaciju – namijenjena je upravo tom neestetskom problemu s kojim se suočavaju mnoge žene bez obzira na godine. Proizvodi su efikasni u svakoj fazi nastanka mrlja na koži, vidljivo posvjetljuju i poboljšavaju ten, a izvrstan su tretman i za uklanjanje ožiljaka od akni.

RILASTIL D-CLAR koncentrirani mikropiling

Intenzivan tretman za piling, zaglađivanje i čišćenje lica koji ubrzava rad ćelija. Sadrži bademovu kiselinu koja intenzivno uklanja izumrle ćelije, zaglađuje i čisti kožu te podstiče obnovu ćelija, što intenzivira uklanjanje najpigmentiranijeg sloja kože i hiperpigmentiranih ćelija. Osim toga, sadrži kompleks Clari-tech (vitamin C High tech, vitamin PP i tetrapeptid-30) koji smanjuje neravnomjerne pigmentacije. Zbog dvofazne mliječne teksture koža dobro podnosi ovaj proizvod, ne uzrokuje svrbež i peckanje. Kako piling omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka, za efikasne rezultate u borbi protiv hiperpigmentacije preporučuje se tretman D-Clar koncentratom i dnevnom kremom za depigmentacije.

RILASTIL D-CLAR kapi za depigmentaciju

Serum za intenzivnu depigmentacijsku šok-terapiju pogodnu za većinu tipova hiperpigmentacija. Djeluje u svim fazama melaninskog ciklusa, sadrži čak 13,7 % aktivnih sastojaka. Pozitivno utiče i na oksidativni stres, elastičnost kože te je blago eksfolira i smiruje. Pogodan je za posvjetljivanje svih tipova hiperpigmentacija (pjege od sunca, melazme, postupalne ili posttraumatske hiperpigmentacije, itd). Sadrži: hidroksi-resveratrol i butilresorcinol koji ometaju sintezu melanina, smanjuju nastanak hiperpigmentacija; kompleks Clari-tech; AHA voćne kiseline i tripeptid koji djeluju keratolitično i ubrzavaju uklanjanje pigmentiranih ćelija; natrijev DNK koji obnavlja i poboljšava elastičnost kože te E vitamin koji djeluje antioksidativno.

RILASTIL D-CLAR Dnevna krema za depigmentaciju

Dnevna terapija protiv pigmentacijskih mrlja za ravnomjerniju boju kože, čija je lagana i brzoupijajuća tekstura posebno osmišljena za hiperpigmentacije i neravnomjernu put bez sjaja. Sadrži: hidroksi-resveratrol koji zaustavlja sintezu melanina, smanjuje nastanak hiperpigmentacija; kompleks Clari-tech koji smanjuju neravnomjerne pigmentacije; vitamin E i gama-orizanol koji štite kožu od oksidativnog stresa i sprečavaju pojavu hiperpigmentacija zbog zagađivača iz okoliša; hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu i vraća joj podatnost.