Menu
Oaza ljepote

GOLDEN GLOW

Iako nema pogodnijeg vremena za eksperimentiranje sa bojom zlata, važna je umjerenost jer – nije zlato sve što (previše) sija… Novogodišnje i božićne zabave idealne su da zasijate u punom sjaju. Kad, ako ne tad!? Onu posebnu svjetlost koju svaka žena nosi u sebi moguće je dodatno naglasiti, istaknuti uz pomoć šminke i učiniti da izgleda zanosno i glamurozno. Zahvaljujući sjeni, ružu, maskari i laku za nokte u boji zlata, a uz dodatni efekt šljokica, izgledaćete besprijekorno i zavodljivo. A pravilo je samo jedno – ne pretjerujte.

“Nema ničeg boljeg od boje zlata, blještavila i jakih boja ako želite da ostavite utisak. Malo zlatne prašine na kapcima, lagani dodir zlatne maskare ili satenski obrazi sa zlatnim odsjajima učinit će čudo. Ženama morate dati slobodu da se izraze bez pravila, slijedeći isključivo svoje instinkte”, kaže Ryan Tolomei, make up umjetnik kozmetičke kuće Max Factor.

Boja zlata je moj beskrajni izvor inspiracije, volim je zbog jedinstvenog sjaja i beskrajne raznolikosti rezultata koje nudi. Mnoštvo je tu nijansi, svjetlosti, refleksija, tekstura, gustine, a ne zaboravimo i da je poseban simbol luksuza, klase, glamura. Zlatu jednostavno vjerujemo kao dragocjenom metalu, pa tako i šminka u boji zlata pozitivno utiče i na naše samopouzdanje”, kaže Nicolas Degennes, umjetnički direktor kuće Givenchy.

Upadljivo, svečano, ali i uredno

Kako bi šminka potrajala i kako biste rane jutarnje sate dočekale u blistavom izdanju, ovih dana malo više pažnje posvetite licu. Šminka neće izdržati na suhoj koži, zato lice mora da bude hidrirano. Poigrajte se sa zlatnom šminkom dan-dva prije i nađite svoju idealnu kombinaciju. Tokom šminkanja najvažnija je, naravno, dobra podloga, što znači da prvo nanesete kvalitetnu kremu koja je hranjiva, a ne ostavlja mastan trag. Nakon 10-15 minuta, koliko je koži potrebno da upije kremu, obavezno nanesite tečni puder (čak ako ga inače i ne koristite) jer će prekriti sve nesavršenosti, a pomoći će i šminka bude postojana.

Kombinujte po želji: zlatnu sjenu sa crnom ili tamnosmeđom, isprobajte zlatni eyeliner (sa ili bez šljokica), zlatnu maskaru ili zlatne umjetne trepavice. Ali, u svakom slučaju – zaboravite crveni ruž, uopšte jarke ruževe, kako ne biste na licu imali previše jakih boja, a nećete vam uspjeti da istaknete ništa. Radije se odlučite za izražajniju šminku na očima ili na usnama, nikako oboje. Ukoliko vam toliko zlata na licu zvuči pretjerano, za vas je idealna diskretna šminka, a potom na cijelo lice bogato nanesite svjetlucavi puder (ne zaboravite vrat, dekolte, i ramena, ako imate otvorenu haljinu).