Menu
Beauty Bay

JPG Christmas Collection

Francuski dizajner visoke mode Jean Paul Gaultier uvijek je znao stvoriti posebnu prazničnu atmosferu, a mnogi ga smatraju najkreativnijim kada su u pitanju posebna izdanja mirisa za novogodišnje i božićne praznike te ih nestrpljivo očekuju svake godine.

Nakon što je prethodna kolekcionarska izdanja svojih najpopularnijih mirisnih kreacija ukrašavao šljokicama, pakovao kao snježne kugle, ukrase za jelku i slično, Gaultier im je ove godine kreirao posebnu odjeću. Tako bočice tri parfema, muškog Le Male i ženskih Classique i Scandal, krase tradicionalni crveno-bijeli božićni džemperi.

Le Male, čiji je kreator slavni francuski parfimer armenskog porijekla Francis Kurkdjian, opisan je kao jedinstven, intenzivan, moderan, muževan, nježan i ženama magnetski privlačan. Gornje note su u znaku lavande, nane i kardamoma, srednje odišu cimetom i cvijetom narandže, a bazu čine vanilija, amber i sandalovina. Classique, “miris koji obećava zadovoljstvo”, djelo je parfimera Jacquesa Cavalliera, bočicu je dizajnirao Saint Gobain, a pakovanje lično Gaultier. Gornje note su cvijet narandže, anis, ruža, mandarina i bergamot, srednje ylang-ylang, đumbir, orhideja i tuberoza, a bazne vanilija, amber, mošus, cimet i sandalovina. Scandal iz 2017. godine, parfem koji potpisuju Daphne Bugey, Fabrice Pellegrin i Christophe Raynaud, prvi je ostvaren u saradnji sa španskim brendom Puig, te je cilj bio ponuditi mirisnu kreaciju drugačiju od Gaultierovih prethodnih. Opisan kao miris koji će vas “opčiniti gurmanskom kompozicijom sa chypre obrtom”, Scandal se otvara crvenom narandžom i mandarinom; u srcu su med, gardenija, cvijet narandže, jasmin i breskva, a bazu čine pčelinji vosak, pačuli i karamela.

Gaultier je prvi parfem predstavio 1993. godine, bio je to poznati Jean Paul Gaultier EDP za žene, koji je ime promijenio u Classique, a 1995. lansirao je Le Male, prvi muški parfem. Svi Jean Paul Gaultier parfemi poznati su po specifičnom pakovanju i nekonvencionalnoj kompoziciji, zbog čega su veoma omiljeni i među kolekcionarima.