Menu
Oaza ljepote

JESTE LI BEAUTY OVISNICA?

Velike kozmetičke kuće dobro znaju da postoji jedno malo “pleme” žena (koje svakim danom broji sve više članica) koje veoma ozbiljno shvataju vlastitu njegu. Za njih je to najprijatniji postojeći luksuz, obožavaju nove formule, najnovije proizvode, ekskluzivne tretmane… Kako biste vi nazvali pleme čiji ste član, pleme perfekcionista ili hedonista; imate li svoju beauty mantru, beauty ritual, šta je za vas ljepota?

Kada se ujutru probudite:

A. Dobro se protegnete i počnete dan dobro raspoloženi. Jer i mama je uvijek govorila – probudite li se mrzovoljne, prije ćete dobiti bore!

B. Pripremite doručak prema savjetu nutricioniste: sok od narandže, nemasni jogurt, integralne žitarice (bez šećera) i kafa. Zatim suplementi i gimnastika! Na prvi jutarnji sastanak stižete u blistavom izdanju.

Niko i ništa vas ne može natjerati da izađete iz kuće bez:

A. Hidratantne kreme sa zaštitnim UV faktorom, malo pudera u prahu i laganog dodira sjaja na usnama.

B. Seruma i kreme protiv bora, malo tečnog pudera, maskare i ruža.

Konačno imate cijeli dan samo za sebe:

A. Nadoknadit ćete izgubljeno vrijeme. Ostat ćete duže u krevetu, doručkovati polako, prošetati i otići sa prijatljicom na lagani ručak. Zatim, kod frizera na poseban tretman, a naveče u kino ili u restoran.

B. Zakazat ćete termin u najluksuznijem salonu u vašem gradu za jedan megatretman u koji spadaju: najnoviji tip masaže, depilacija, manikir, pedikir, magična krema za fantastičan izgled i frizura po posljednjoj modi. Navečer ćete otići na zabavu u novootvoreni in lokal.

Odlučili ste, nema vas u kući ni za koga. Posvetit ćete se omiljenom ritualu unutar vaša četiri zida, a to je:

A. Prvo temeljito skidanje šminke, piling lica i cijelog tijela, lagana samomasaža omiljenim mlijekom sa baršunastim učinkom na kožu.

B. Relaksirajuća i mirišljava kupka, maska za lice sa lifting efektom, noćna botox-like krema, krema za ruke, krema za stopala. I kap parfema prije odlaska u postelju.

U neseseru koji uvijek nosite sa sobom nikada ne nedostaju:

A. Balzam i sjaj za usne, puder u prahu, gumica ili šnala za kosu, mini parfem, četka za kosu.

B. Termalna voda u spreju za osvježenje lica, tečni puder, maskara, eyeliner i ruž za usne, mini parfem, četka za kosu.

Za vas je ljepota:

A. Imati svoj metod i uvijek ga slijediti: skidanje šminke i čišćenje lica, hidratantna krema ujutru i navečer, prirodan, ali savršen izgled.

B. Must koji počiva na četiri osnovne stvari: glatka koža, jasan pogled, stroga šminka i, uvijek i na svakom mjestu, uredna frizura.

Vaša beauty mantra je:

A. Savršena koža postiže se istrajnošću, iz dana u dan.

B. Savršena koža je plod ultraintenzivne, ciljane njege i ogromnog samopoštovanja.

Ne može vam se nikada desiti da:

A. Odete na spavanje a da niste skinuli šminku, osvježili lice tonikom i nanijeli noćnu kremu.

B. Odete na spavanje a da se niste istuširali i na svaki cm lica i tijela nanijeli hidratantno sredstvo.

Neoprostiva greška je:

A. Nepoznavanje vlastite kože.

B. Ne znati da između vaših godina i starosti kože može postojati velika razlika.

Vaš ideal ljepote veoma liči na:

A. Natalie Portman, Umu Thurman, Cate Blanchett.

B. Madonnu, Sharon Stone, Monicu Bellucci.

Najviše A odgovora: Prave ste beauty ovisnice, ali razumne. Obožavate proizvode koji vas asociraju na čistoću, egzotična mjesta i nedirnutu prirodu. Pod uslovom da sadrže rijetke i skupocjene sastojke, dakle, ono najbolje iz prirode pripremljeno na najbolji mogući način. Da biste se, naravno, uspješno suprotstavile nastajanju bora. Vaš idealan odmor? Boravak u spa-centrima je pravo investiranje u budućnost… Kao trošenje čitavih malih bogatstava na kozmetička sredstva. Uvijek ste dobro informirane i znate sve o najnovijim dostignućima u kozmetici, čitate, diskutujete i testirate proizvode i uvijek o njima izražavate vlastito mišljenje. Iz vašeg rafiniranog ukusa proizašla je jedna prirodna i pozitivna ljepota koja se mora zamijetiti jer prevazilazi vaš vanjski izgled.

Najviše B odgovora: Za vas su, ljepota (ne samo vanjska) i uspjeh potpuno neodvojivi. Vaše kreme su uvijek u najluksuznijim pakovanjima, a vaše kupatilo izgleda kao izlog prodavnice najekskluzivnijih proizvoda tek pristiglih na tržište ili onih koji dolaze direktno iz Amerike, Japana, Australije… Vaš rokovnik pun je adresa najrazličitijih salona za ljepotu i spa-centara u kojima po imenu poznajete sve uposlene. Imate dva frizera, jednoj koji savršeno šiša i drugog koji je stručnjak za bojenje kose. Vaše ime je, naravno, na listama samo onih najboljih centara. Više ste nego zadovoljne jer ste za vaše prijateljice pravi izvor informacija i savjeta.