Menu
Oaza ljepote

PREMIUM PROIZVODI ZA HIDRATACIJU

Must have svake beauty rutine podrazumijeva upotrebu proizvoda koji su kreirani i osmišljeni s ciljem da dubinski djeluju na kožu i budu maksimalno efikasni.

Često olako pristupamo izboru proizvoda za hidrataciju, pogrešno pretpostavljajući da o hidrataciji trebaju brinuti samo osobe sa suhom ili dehidriranom kožom te preskačemo ovaj važan korak u njezi. No, dehidriranost je stanje koje jednako pogađa sve tipove kože, dakle i normalnu, masnu, mješovitu, kao i suhu. Vanjski uticaj, pretjerano izlaganje suncu, vjetar, hladnoća, uz genetsku predispoziciju faktori su odgovorni za suhoću kože. Takvo stanje pogoduje prijevremenoj pojavi prvih znakova starenja na koži.

Tehnološki napredni proizvodi sadrže kombinaciju okluzivnih i hidrofilnih sastojaka koji vlaže i hidriraju, uz dodatke tvari koje podstiču obnovu kože i djeluju na epidermalnu diferencijaciju. Hidratacija je sveti gral i nulti korak kada je riječ o njezi kože. Veoma je važno odabrati pravi proizvod koji pogoduje određenom tipu kože, a koji može brzo i kvalitetno poboljšati njeno stanje.

 

Bioderma Hydrabio serum

Svi znamo da je voda vitalan element za tijelo i funkcioniranje zdrave kože. Svakog dana koža našeg lica gubi 250 ml vode zbog prirodne i kontinuirane difuzije vode kroz kožu. Taj dnevni gubitak vode tiče se svih muškaraca i žena u svim zemljama, bez obzira na dob ili tip kože.
U normalnim uslovima koža se može prirodno rehidratizirati, ali neki vanjski faktori, poput zagađenja, UV zraka, duhana, alkohola, umora, stresa i klimatskih promjena, povećavaju dehidraciju kože izmjenom navedenih prirodnih mehanizama. Koža se više ne može prirodno hidratizirati pa postaje dehidratizirana. Epiderma može puknuti, mogu se stvoriti mikrobore i koža može zatezati. Bioderma Hydrabio serum ispunjava dnevne potrebe kože za vodom i obnavlja prirodne mehanizme rehidratacije kože za dugoročne rezultate. Kombinira patent AquageniumTM i moćne hidratantne aktivne sastojke (hijaluronska kiselina, ksilitol i glicerin) kako bi potaknuo tri mehanizma hidratacije. Dovodi vodu u kožu, održava je u dubini i uzrokuje njenu cirkulaciju potičući stvaranje vodenih kanala u koži. Hydrabio serum namijenjen je dehidratiziranoj osjetljivoj koži.

 

Vichy Minéral 89 booster

Vulkanska voda Vichy, prvi put u koncentraciji od 89%, udružena je sa hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla. Minéral 89 jača funkciju barijere kože koja je svakim danom sve jača u borbi protiv štetnih uticaja zagađenja, stresa i umora. Sa samo 11 sastojaka, Minéral 89 je jednostavan, ali efikasan. Hijaluronska kiselina molekula je koja može držati do 1000 puta tekućine svoje težine i hidratizirati te tako pružati zaglađenu kožu lica i zdraviji izgled. Velika raznolikost minerala iz termalne vode Vichy djeluju kao booster i jačaju barijeru kože, pomažući joj da se obrani od štetnih uticaja. Rezultat je koža boljeg tonusa i blistavija, jednostavno dobro izgleda.

Minéral 89 mogu koristiti svi tipovi kože, čak i osjetljivoj donosi trenutno olakšanje. Odražavat će optimalan nivo hidratacije suhe kože, bez suhih, ljuštećih dijelova. Zahvaljujući nemasnom finišu protiv masnog sjaja, u Minéralu 89 će uživati i osobe s masnim tipom kože, hidratizirat će je bez da začepi pore! Normalna koža može imati suhih ili dehidriranih dijelova, pa je Minéral 89 idealan za blistav ten tokom cijele godine.

AVÈNE Hydrance Aqua-Gel

Ovaj cjeloviti all-in-one proizvod prilagođava se svim potrebama i svim životnim ciklusima kože zahvaljujući višestrukim svojstvima i mogućnostima primjene. Hidrira, umiruje i detoksificira kožu, u samo jednoj gesti zahvaljujući: patentiranom Cohederm kompleksu koji pruža intenzivnu hidraciju; AVÈNE termalnoj izvorskoj vodi koja ima dokazano umirujuće i antiiritacijsko djelovanje; kombinaciji pre-tokoferila i dekstran sulfata koja pomaže u zaštiti od oksidativnog stresa.
Avene Hydrance Aqua-gel može se koristiti kao dnevna njega, noćna maska i njega područja oko očiju. Hidrirajuća i iznimno osvježavajuća gel tekstura koži daje mekoću, podatnost i blistavost. Trajno hidrirana, koža iz dana u dan pokazuje svu svoju svježinu. Namijenjena je svim tipovima dehidrirane osjetljive kože.

 

AVÈNE A-Oxitive serum

Fluidan, lagan, nježnog mirisa s nemasnim završetkom, ovaj antioksidativni zaštitni serum pomaže koži da se obrani od štetnih uticaja oksidativnog stresa. Provitaminska anti age rutina; formula sadrži Avène termalnu izvorsku vodu koja prirodno umiruje i omekšava kožu. Antioksidativni zaštitini kompleks [provitamin E (pre-tokoferil) i provitamin C (askorbil glukozida)] djeluje tokom dana i štiti kožu od oksidativnog stresa, odgađa prve znakove starenja i pojačava sjaj kože. Obogaćen GP4G (prekursor ATP-a, jedini nosilac energije za ćelije) za jačanje prirodnih obrambenih mehanizama kože.  Avene A-Oxitive antioksidativni serum odgovara svim tipovima osjetljive kože; za 24h hidratacije.

Rilastil Aqua Intenzivna 72H hidratantna krema

Gel krema za intenzivno vlaženje, posebno pogodna za dehidriranu kožu. Sadrži Hydraboost kompleks, hijaluronsku kiselinu visoke i niske molekularne težine i ceramide. Hydraboost kompleks je inovativni hidratantni kompleks s vitaminom B9 (folna kiselina) koji pojačava djelovanje hijaluronske kiseline, intenzivno vlaži i potiče rast fibroblasta, odgovornih za stvaranje kolagena, elastina i drugih dermalnih bjelančevina. Hijaluronska kiselina velike molekularne težine (natrijev hijaluronat) stvara zaštitni sloj koji sprečava transepidermalni gubitak vode (TEWL). Hijaluronska kiselina niske molekularne težine (hidrolizirana hijaluronska kiselina) duboko vlaži, vraća elastičnost. Ceramidi vraćaju kožnu barijeru, njeguju kožu i sprečavaju TEWL. Aqua Intenzivna 72H hidratantna krema održava kožu svježom i čvrstom te sprečava stvaranje površinskih bora uzrokovanih dehidracijom kože.

Rilastil Aqua Intenzivna hidratantna krema aktivira intenzivnu hidrataciju lica do 72 sata. Obnavlja nivo vlage, čini kožu svjetlijom, baršunastom, podatnom i zdravom. Izuzetno lagana tekstura, osvježava i brzo se upija te je pogodna za sve tipove kože, čak i najosjetljiviju. Sastav proizvoda minimalizira mogućnost alergija.