Menu
Beauty Bay

JEDNOSTAVNA PRAVILA REDOVNE NJEGE

Ne radi se o dugotrajnim tretmanima kod kozmetičara, mukotrpnim vježbama ili neizdrživim dijetama, nego o jednostavnim i efikasnim savjetima. Koža će biti savršena i neće vam zadavati nikakve probleme – budete li strpljive i uporne. Veoma je važno redovno je njegovati.

Piling dvaput sedmično s posebnom kremom i lufa rukavicom Važno je barem povremeno koristiti i jedno i drugo: posebno sredstva sa mikrogranulama koja zajedno s vlaknima rukavice djeluju na kožu te postaje meka i glatka. Piling je mnogo efikasniji na ovaj način, treba ga izvoditi poslije tuširanja ili kupanja. Nakon pilinga ne treba koristiti nikakva sredstva za tuširanje jer je koža osjetljivija i moguća je iritacija. Ne morate uvijek kupovati sredstva za piling, efikasna su i prirodna iz kućne radinosti (pomiješati bademovo ulje s mljevenim bademima, maslinovo ulje i so). Piling treba izvoditi kružnim pokretima i nježno, posebno na mjestima gdje je koža osjetljiva.

Kožu sklonu crvenilu ne perite agresivnim sredstvima, s površine kože odstranjuju njen zaštitni sloj i čine je još osjetljivijom i suhom. Bolje je koristiti uljne kupke ili razblažiti s malo mlake vode običan gel za tuširanje koji inače koristite.

Barem jednom sedmično uživajte u dugoj kupki U vodu dodajte malo sode bikarbone ili cvijet soli i koža će biti još mekša i nježnija.

Namažite tijelo poslije tuširanja I to mlijekom ili kremom koji sadrže karite puter, bademovo ili posebna esencijalna ulja koja ublažavaju iritaciju kože (narandža, neven, kamilica, limun, ruzmarin, čajevac).

Kako da koža nogu bude glatka i hidratizirana

Često se dešava da zbog pogrešnih navika, kao što je prečesto depiliranje ili korištenje preagresivnih sredstava za pranje koja pospješuju crvenilo i pucanje kože, nailazimo na problem pretjerano suhe kože ili na neestetskih pojava (bubuljice, urasle dlačice). Uz nekoliko osnovnih pravila postići ćete iznenađujuće rezultate.

Depiliranje dvaput mjesečno Od svih metoda za depilaciju, najpreporučljivija je depilacija medom (ne – ako kapilari lako pucaju), jer ostavlja kožu glatkom, mekom, baršunastom i hidratiziranom. A i efekt je dugotrajan. Prekontrolišite sastojke: ukoliko je prisutan colophonium, moguća je iritacija kože. Nakon depiliranja ne ispirajte noge toplom vodom, neka uvijek bude mlaka. Izbjegavajte trljanje nogu bilo kakvom spužvom ili pranje sapunom kako biste isprali ostatke sredstva za depilaciju. Ne trljajte noge ručnikom, lagano i nježno pritiskanje neće iritirati kožu i izazvati crvenilo. Nakon depilacije i ispiranja mlakom vodom, na noge obavezno nanesite odgovarajući balzam ili kremu od nevena: koža će biti savršeno vlažna i nježna. Tri dana nakon depilacije voskom ili medom ne koristite nikakva sredstva za pranje i zaboravite na piling.