Menu
Beauty Bay

K- BEAUTY FILOZOFIJA

Zajednički naziv za korejski pristup ljepoti, njezi, korejskim proizvodima i posebnoj skincare rutini je Korean Beauty. Zahvaljujući inovativnosti, efikasnosti i holističkom pristupu, sve što stiže iz korejskih kozmetičkih kompanija je veoma atraktivno, potražnja raste širom svijeta, a smatra se da je korejska kozmetička industrija sedam godina ispred svih ostalih. K-Beauty filozofija počiva na istočnjačkim načelima ljepote, fokusirana je na dugoročne rezultate i prirodan izgled. Nikada ne nudi instant rješenja, vodeći se pravilom da će svaki rezultat koji dobijemo preko noći i nestati preko noći (kao i instant dijete, brzo izgubljeni kilogrami se još brže vraćaju).

Među najpoznatijim korejskim kozmetičkim brendovima su Innisfree, Missha, The Face Shop, Iope, Skinfood, COSRX, Etude, Sorabee… Iako u njihovim beauty proizvodima često nailazimo na neobične sastojke (ekstrakt čajevca, morsku travu, puževu sluz, itd), svima je zajedničko da su potpuno prirodni, što je među glavnim razlozima njihove popularnosti. Inovativne K-beauty formule fokusiraju se na dehidriranost, suhoću, crvenilo, pigmentacije, bore, s ciljem da koža bude hidratizirana, zdrava i blistava. Korejke su veoma posvećene svojoj koži od rane mladosti, s antiage ritualima započinju oko 25. godine, dakle prije prvih znakova starenja jer je lakše prevenirati eventualnu štetu nego je liječiti.

10 K-Beauty koraka
  1. Skidanje šminke uljnim čistačima, prvi korak takozvanog dvostrukog čišćenja;
  2. Čišćenje preparatima na bazi vode, otklonit će tragove uljnog čistača;
  3. Piling za glatku kožu, jednom ili dvaput nedjeljno, zavisno od tipa kože;
  4. Toner, za pH balans kože i kao priprema za ostale proizvode;
  5. Esencija, highlight korejske rutine, spoj tonera i seruma, čini kožu svježom;
  6. Boosteri i serumi, prilagođeni tipu i potrebama kože;
  7. Sheet maska, papirne maske natopljene bogatim sastojcima s trenutnim efektom;
  8. Okoloočna krema, za prevenciju bora;
  9. Hidratacija, za plump efekt, zadržat će u koži prethodno nanesene sastojke;
  10. SPF krema, najlakši način zaštite kože od preranog starenja, obavezna tokom cijele godine.

Kada se radi o nanošenju proizvoda na lice, treba to činiti nježno, tapkanjem vrhovima prstiju – kožu nikada ne smijemo rastezati. Na taj način ćemo izbjeći mikropovrede, a sastojci će bolje prodrijeti u kožu. Klasična masaža lica je nešto drugo, tada pritisak treba biti intenzivniji kako bi se poboljšala cirkulacija i otklonio višak tečnosti.