Menu
Oaza ljepote

Modern Essentials by Rose Inc.

Rose Inc. sam lansirala nakon što sam više od decenije radila s mnogobrojnim kozmetičkim stručnjacima, nastojeći da samoj sebi udovoljim u potrazi za najboljim sastojcima, formulama, pakovanjima… Radeći uz Amyris, našla sam sve što sam tražila, nisam mogla pronaći druge koji bi ujedinili sve moje želje. Rose Inc. predstavlja sve ono što je meni veoma važno u svijetu kozmetike i njege kože, od etike do efikasnosti”, riječi su britanske manekenke i fotomodela Rosie Huntington-Whiteley.

Prije nešto više od dvije godine osnovala je clean beauty brend Rose Inc, a nedavno je predstavila makeup i skincare kolekciju Modern Essentials. Kako je Rosien cilj bio i da promovira dugoročna rješenja i efikasne formule bez štetnih sastojaka, stoga je, kako kaže, udružila snage s vodećom američkom biotehnološkom kompanijom Amyris, poznatoj po tome da zagovara čiste kozmetičke proizvode, a i najveći je dobavljač održivih i prirodnih sastojaka. Prema riječima CEO-a Johna Mela, cilj kompanije Amyris Inc. je da postane “L’Oreal clean beauty industrije”.

Kolekciju Modern Essentials, sa sastojcima koji bi trebali smanjiti vidljivost pora i koži dati prirodni sjaj, čine Radiant Brightening Serum, Skin Resolution Clarifying Toner, Blush Divine Radiant Lip and Cheek Color te Brow Renew Enriched Eyebrow Shaping Gel, Lip Sculpt Amplifying Lip Color… Kozmetika s potpisom Rosie Huntington-Whiteley nosi oznake vegan i cruelty free, pakovanja su uglavnom od reciklirane plastike i stakla, a većinu možete nadopuniti nakon što sadržaj potrošite.