Menu
Oaza ljepote

TAJNE MICRO-CONCEALINGA

Umjesto prekrivanja cijelog lica, tehnika micro-concealinga podrazumijeva precizno prekrivanje isključivo određenih nesavršenosti tena, kao što su akne, crvenilo, mrlje, itd, kako bi koža djelovala prirodno. Ova tehnika namijenjena je svima onima koji žele postići izgled savršenog tena bez previše šminke na licu, a zagovaraju je La Merova vizažistica Valeria Ferreria i Mario Dedivanović, make up artist i dugogodišnji šminker Kim Kardashian.

Za ovakav način šminkanja potrebna vam je veoma tanka četkica (najbolje kist za nanošenje tuša) kako biste korektor precizno nanijeli na željeni dio lica; ne možete koristiti ni prste ni standardne aplikatore. Dakle, prvi i najvažniji korak je imati savršenu četkicu, a sljedeći je odabir idealne nijanse korektora. S obzirom da ga nanosite samo na određene “tačke” na licu, na njegove vrlo male dijelove, i da lice treba izgledati prirodno, nijansa korektora mora biti jednaka nijansi kože. Ako vam ne uspijeva pronaći idealnu nijansu, najbolje je pomiješati dvije ili više, za šta isprva treba malo prakse, ali brzo ćete se “uhodati”. Treći, završni korak je samo nanošenje – vrlo male, minimalne količine korektora na vrh kista, koju lagano, u više poteza treba razmazati preko željenog mjesta, potom polako blendati s okolnom kožom i na kraju nježno utapkati prstom.

Zamke micro-consealing tehnike

Pogrešna nijansa i prevelika količina proizvoda imat će suprotan efekat – naglasit će nesavršenost koju želite prekriti. Počnite polako, ne pretjerujte sa količinom korektora, nikada ga ne utrljavajte u kožu (utapkajte ga vlažnom spužvicom, četkicom ili prstom). Produžite trajnost podloge nanošenjem pudera u kamenu/prahu ili spreja na tanki sloj korektora. Pronađite nivo pokrivenosti koji vam odgovara, ne zaboravite da pokrivene nesavršenosti treba da se stope s ostatkom tena koji je bez šminke.