Menu
Oaza ljepote

Fenty Eau de Parfum by RIHANNA

Slavna pjevačica Rihanna odavno je prisutna u svijetu parfema, mirisi s njenim potpisom su Reb’l Fleur, Nude, Rebelle, Rogue, Crush, RiRi i Kiss, a nevjerovatan uspjeh imao je prvi parfem njenog brenda Fenty Beauty. U prodaju je pušten 10. avgusta i rasprodat u rekordnom roku te za njega već postoji lista čekanja.

Jednostavnog naziva Fenty Eau de Parfum, ovaj unisex miris opisan je kao senzualan, sladak i spicy istovremeno, a predstavlja “sve što osjećate, sve što jeste i sve što želite biti”. Nastao je kao rezultat saradnje Rihanne i Jacquesa Cavalliera Belletruda, čuvenog parfimera i tvorca mnogih Louis Vuitton parfema, koji je izjavio: “Bio je to simboličan spoj trenutaka koje smo Rihanna i ja proveli zajedno kako bih sintetizirao najvažnije trenutke iz njenog života, provedene na rodnom Barbadosu, u Los Angelesu, New Yorku, Parizu… Tako je nastao miris koji spaja mošus, magnoliju, mandarinu, borovnicu, ružu i pačuli.”

Forbes je početkom avgusta objavio kako je Robyn Rihanna Fenty (33) dobila status milijardera i postala najbogatija pjevačica. Karijeru je počela kada je kao 16-godišnjakinja potpisala ugovor s izdavačkom kućom Def Jam, a svjetski poznata postala je nakon pjesme Umbrella, koja je nagrađena nagradom Grammy. Rihanna je od tada prodala preko 250 miliona kopija svoje muzike, osvojila devet Grammyja, šest Guinnessovih rekorda, a do bogatstva procijenjenog na 1,7 milijardi dolara došla je zahvaljujući svom kozmetičkom brendu Fenty Beauty, osnovanom 2017. i modnoj kući Fenty.