Menu
Oaza ljepote

ŠTA TREBA DA ZNATE O ANTICELULITNIM PROIZVODIMA

Ako se protiv celulita borite uz pomoć kreme ili spreja, važno je koristiti ih redovno, jer aktivne supstance samo tako imaju dovoljno vremena za djelovanje. Neke formule ovih specifičnih kozmetičkih proizvoda djeluju na kožu još na nekoliko pozitivnih načina, a evo zbog kojih je važno svakodnevno korištenje.

Ubrzavaju cirkulaciju Među mnogobrojnim faktorima koji uzrokuju stvaranje celulita, jedan od najvažnijih je loša cirkulacija. Razlog je nedovoljna opskrbljenost tkiva kisikom, zbog čega i dolazi do njegove upale. Zato je potrebno anticelulitne proizvode obogatiti supstancama koje ojačavaju zidove krvnih sudova i poboljšavaju njihovu funkcionalnost. Kako bi se ubrzala mikrocirkulacija, odaberite kreme i fluide bogate flavonoidima, ekstraktima biljnog porijekla, kao što su ruta (rutvica), divlji kesten i centella asiatica. Masirajte kožu uvijek odozdo prema gore, kako biste ubrzali vensku cirkulaciju.

Smanjuju otečenost Otečeni zglobovi i butine su posljedica loše cirkulacije krvi i limfe. Nije slučajno da se radi o problemu koji pogađa žene s celulitom. Ali, koriste li se redovno specifični proizvodi, problem se može ublažiti ili riješiti. Supstance za drenažu su ananas, alga fucus i maslačak prisutni u mnogim formulama.

Napadaju slobodne radikale Želite li još neki dobar motiv za konstantnu upotrebu kreme? Vaša koža će mnogo duže zadržati svjež i mladalački izgled. Uzročnici celulita su isti oni koji povećavaju nastanak slobodnih radikala, odgovornih za starenje kože. A starenje se može odgoditi upotrebom seruma, fluida i krema s antioksidantnim sastojcima kao što su selen i vitamin E.

Vlaže kožu Cirkulacija je usporena, otečenost raste i slobodni radikali napadaju na svim frontovima: uz takvo stanje obavezno ide hrapava i beživotna koža. Ali, svakodnevno nanošenje kreme može pomoći i kod ovog problema. Održavanjem određenog nivoa vlažnosti, koži se osigurava gladak i sjajan izgled.

Sprečavaju fleke Znate li da su fleke na koži često povezane s celulitom? Čvorići masnoće dubinski rastežu tkivo i kada više ne nalaze dovoljno mjesta idu prema vanjskim dijelovima, površinski sloj kože puca i nastaju fleke. Redovnim apliciranjem kozmetičkih preparata pomažete epidermi da ostane elastična i da ne puca. Odaberite proizvode sa supstancama za stimuliranje elastičnosti kože, kao što je vitamin C koji pospješuje sintezu elastina i kolagena.