Menu
Beauty Bay

SPAS ZA LICE TOKOM LJETNIH VRUĆINA  

Termalna voda nije obična, nego ljekovita voda. Koristili su je i žene i muškarci još u antička vremena kao prirodni lijek za liječenje mnogobrojnih kožnih bolesti. Relativno nedavno, prije nekih 15-ak godina, počelo je njeno masovno korištenje u dermokozmetičkoj industriji te je postala nezamjenjivo sredstvo u svakodnevnoj rutini njege. Dolazi u praktičnim bočicama sa raspršivačem, možete je uvijek nositi sa sobom i po potrebi koristiti za osvježenje, ali i za umirenje kože nakon depilacije, epilacije, kao tonik, fiksator šminke…

ŠTO ČEŠĆE, TO BOLJE

Termalna voda u spreju veoma je korisna tokom ljetnih vrućina (kao i za vrijeme sezone grijanja) kada koži treba dodatna hidratacija, s obzirom da njenim korištenjem u kožu unosite prirodne minerale. Pogodna je za sve uzraste i tipove kože, a posebno za osjetljivu te probleme s dermatitisom, crvenilom, ekcemom, iritacijama, itd. Iako ljekovita, ne spada u lijekove te njena primjena nije ograničena, dakle – nema nikakvih nuspojava bez obzira na to koliko je puta nanijeli.

Najpoznatiji izvori ove vode su Avene, Uriage, Vichy i La Roche Posay, a to su i najpoznatiji brendovi termalne vode koju možete kupiti u spreju.