Menu
Oaza ljepote

MEZOTERAPIJA BEZ IGLE

Do skoro su postojale nedoumice oko toga šta je efikasnije, šta daje bolje rezultate, klasična ili mezoterapija bez igle. Zapravo se radi o metodama koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula, koje utrljavanjem u kožu ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim ne bi postigle željeni efekat. Razlikuju se po tome što se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne tzv. virtuelne mezoterapije, špric i iglu zamjenjuju električni i/ili radiofrekventni impulsi. Dakle, neinvazivna mezoterapija ili mezoterapija bez igle je tretman pomoću kojeg se u kožu unose kvalitetne hranljive materije koje tkivu nedostaju, a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje.

Bezbolna, ne ostavlja tragove

Ova mezoterapija, baš kao i klasična, ima za cilj restrukturiranje i podsticanje prirodnih regenerativnih i reparativnih procesa kože i veziva, što za rezultat ima svjež i zdrav izgled. Tretmanom se ubrzavaju i poboljšavaju metabolizam i prokrvljenosti kože i veziva, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva. Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je, za razliku od mezoterapije iglom, apsolutno bezbolna i na koži nakon tretmana ne ostavlja nikakve nepoželjne tragove. To znači da se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kada, i u toku radne sedmice naprimjer. Takođe se ubraja u tretmane koje je poželjno uraditi pred neki važan događaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista!

KLASIČNA MEZOTERAPIJA je jedan od neinvazivnih tretmana za podmlađivanje i regeneraciju kože tokom kojeg se u gornje slojeve kože apliciraju vitamini, enzimi, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju. Revitalizirajući sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u gornje slojeve kože, čime se osigurava prelazak epidermalne barijere i omogućava unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su najefikasniji. Koristi se za zatezanje kože, ublažavanje bora, posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja, tretiranje kose i vlasišta te za rješavanje drugih estetskih problema. Mezoterapija se provodi u više tretmana, prema dogovoru s dermatologom, najčešće od četiri do šest u razmacima od sedam do deset dana.