Menu
BeautyBay Award / Novosti

BB AWARD 2021: KATEGORIJA PROBLEMATIČNA KOŽA/NAJBOLJI PROIZVOD PROTIV HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacija nastaje zbog prekomjernog stvaranja melanina na određenim područjima kože, a manifestira se u obliku tamnih mrlja, najčešće na izloženim dijelovima tijela, licu i rukama. Kada melanociti (ćelije koje proizvode melanin) budu previše stimulirane, proizvode previše pigmenata. Sunce je glavni, ako ne i jedini, uzročnik te pojave jer podstiče stvaranje melanina, zbog čega imamo preplanuli ten. Neke hiperpigmentacijske mrlje će s vremenom nestati same od sebe, ali većina ipak zahtijeva posebnu njegu i intenzivnije tretmane.

U kategoriji Najbolji proizvod protiv hiperpigmentacije našeg projekta BeautyBay Award 2021. su dva proizvoda: Vichy Liftactiv Specialist Peptide C ampule i Rilastil D-Clar koncentrat za depigmentaciju u kapima.

Vichy Liftactiv Specialist Peptide C ampule

Ciljano djeluju na sve vrste bora i nedostatak sjaja svih tipova kože. Zahvaljujući odličnoj povezanosti sastojaka, vitaminu C, biopeptidima, višemolekularnoj hijaluronskoj kiselini i vulkanskoj vodi Vichy, u trenutku hidriraju i učvršćuju kožu. Deset posto čistog vitamina C doprinosi posvjetljivanju kože i nježnom uklanjanju odumrlih ćelija kože. S druge strane, biopeptidi (iz rižinih proteina i biljke vučike) su saveznik protiv gubitka kolagenskih vlakana. Za punoću kože i hidriranost zaslužna je višemolekularna hijaluronska kiselina, a vulkanska voda Vichy s 15 esencijalnih minerala jača prirodnu odbranu kože.

Rilastil D-Clar koncentrat za depigmentaciju

Serum namijenjen za intenzivnu depigmentacijsku šok-terapiju pogodnu za većinu tipova hiperpigmentacija. Djeluje u svim fazama melaninskog ciklusa, sadrži čak 13,7 % aktivnih sastojaka. Pozitivno utiče i na oksidativni stres, elastičnost kože te je blago eksfolira i smiruje. Pogodan za posvjetljivanje hiperpigmentacija (tamnih mrlja), kao što su pjege od sunca, melazme, efelide (pjegice), postupalne ili posttraumatske hiperpigmentacije (npr. pjege na tjemenu koje ostanu nakon akni) ili neravnomjernu put. Sadrži: hidroksi-resveratrol i butilresorcinol koji ometaju sintezu melanina, smanjuju nastanak hiperpigmentacija; kompleks Clari-tech (vitamin C High tech, vitamin PP i tetrapeptid-30) koji smanjuje neravnomjerne pigmentacije; AHA voćne kiseline i tripeptid koji djeluju keratolitično i ubrzavaju uklanjanje pigmentiranih ćelija; natrijev DNK koji obnavlja i poboljšava elastičnost kože te E vitamin koji djeluje antioksidativno.