Menu
BeautyBay Award / Novosti

BB AWARD 2021: KATEGORIJA ANTIAGEING RJEŠENJA/NAJBOLJI SERUMI

Serumi su proizvodi koji sadrže značajno veću koncentraciju aktivnih sastojaka od krema, a njihova struktura omogućava koži da ih maksimalno apsorbira. Prodiru duboko u kožu i osiguravaju joj sve aktivne sastojke u dubljem sloju. Uglavnom su na bazi vode, nanose se u kapima ispod kreme, a ovisno o sastojcima mogu se koristiti u različite svrhe, za hidrataciju, protiv bora, pjega, pigmentacije, itd. Uglavnom su namijenjeni svim tipovima kože kao izuzetna antiage podrška.

U kategoriji Antiageing rješenja/Najbolji serumi našeg projekta BeautyBay Award 2021. su Bioderma Hydrabio serum, Avene A-Oxitive serum, Rilastil Multirepair H.A. detox serum i Vichy Minéral 89 Booster te ćemo svaki ukratko predstaviti.

Više o projektu možete pročitati OVDJE!

BIODERMA Hydrabio serum

U normalnim uslovima koža se može prirodno rehidratizirati, ali neki vanjski faktori, poput zagađenja, UV zraka, duhana, alkohola, umora, stresa i klimatskih promjena, povećavaju dehidraciju kože. Koža se više ne može prirodno hidratizirati, postaje dehidratizirana. Bioderma Hydrabio serumispunjava dnevne potrebe kože za vodom i obnavlja prirodne mehanizme rehidratacije kože za dugoročne rezultate. Kombinira patent AquageniumTM i moćne hidratantne aktivne sastojke (hijaluronska kiselina, ksilitol i glicerin) kako bi potaknuo tri mehanizma hidratacije. Dovodi vodu u kožu, održava je u dubini i uzrokuje njenu cirkulaciju potičući stvaranje vodenih kanala u koži. Hydrabio serum namijenjen je dehidratiziranoj osjetljivoj koži.

AVÈNE A-Oxitive serum

Fluidan, lagan, nježnog mirisa s nemasnim završetkom, ovaj antioksidativni zaštitni serum pomaže koži da se obrani od štetnih uticaja oksidativnog stresa. Provitaminska antiage rutina; formula sadrži Avène termalnu izvorsku vodu koja prirodno umiruje i omekšava kožu. Antioksidativni zaštitini kompleks [provitamin E (pre-tokoferil) i provitamin C (askorbil glukozida)] djeluje tokom dana i štiti kožu od oksidativnog stresa, odgađa prve znakove starenja i pojačava sjaj kože. Obogaćen GP4G (prekursor ATP-a, jedini nosilac energije za ćelije) za jačanje prirodnih obrambenih mehanizama kože. Avene A-Oxitive antioksidativni serum odgovara svim tipovima osjetljive kože; za 24h hidratacije.

RILASTIL Multirepair H.A. detox serum

Intenzivni hidratantni serum s antioksidativnim i antionečišćujućim učinkom, posebno pogodan za sprečavanje preranog starenja kože. Sadrži H.A. kompleks (3 različita oblika hijaluronske kiseline), Detoxiox i mandelinsku kiselinu (4%). Svilenkaste, brzo upijajuće teksture pomaže koži da vrati optimalni nivo vlage, podstiče ćelijski metabolizam, a time i proces u kojem koža stvara nove ćelije koje igraju veliku ulogu u njenom izgledu. Osim toga, pomaže u detoksikaciji kože štiteći je od slobodnih radikala i okolišnih faktora poput plavog svjetla, smoga i onečišćenja. Serum djeluje protiv sivih nijansi kože, pomaže popunjavanju brazda na licu i poboljšava čvrstoću kože. Pogodan je za sve tipove kože.

VICHY Minéral 89 Booster

Sadrži samo 11 sastojaka, veoma je jednostavan, ali efikasan. Lagana minimalistička formula gelaste teksture temeljena je na Vichy termalnoj vodi (u visokoj koncentraciji od 89%), koja je obogaćena s 15 esencijalnih minerala i udružena s hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla, koja djeluje na osnaživanje kože i povećanje otpornosti. Jedinstven spoj mineralizirane vode i hijaluronske kiseline ono je što izdvaja Minéral 89 od drugih proizvoda. Brzo se upija i odmah stvara potpuno proziran sloj koji koži daje punoću, bez osjećaja težine, a pritom jača funkciju barijere kože. Rezultat je koža boljeg tonusa i blistavija, jednostavno dobro izgleda. Namijenjen je svim tipovima kože, pa i osjetljivoj.