Menu
Beauty Bay

SOLEIL CRYSTAL EDITION EXTRAIT DE PARFUM BY LALIQUE

Francuska umjetnost kreiranja parfema i Lalique tradicija izrade kristala su se ujedinile te je zajedničkim radom nastao fantastičan rezultat, parfem Soleil Crystal Edition Extrait de Parfum by Lalique. Ni po čemu običan, ovaj veličanstveni parfem smješten je luksuznu bočicu nevjerovatnih dimenzija te će onaj ko za njega izdvoji “skromnih” 30.000 eura vjerovatno imati doživotnu zalihu, s obzirom na velikodušnih 1500 ml sadržaja. U pitanju je ograničeno izdanje parfema, naime u prodaji je samo dvadeset numerisanih i potpisanih primjeraka, čije bočice su ručno ukrašene detaljima od 23,5-karatnog zlata. Cvjetno-voćni miris, koji potpisuju Alexandra Monet, Benoist Lapouza i Barbara Zoebelein, dolazi sa gornjim notama mandarin orange, badema i kardamoma, srednje note sačinjavaju kruška, kandirani badem, jasmin, karamela, mlijeko i kafa, a bazne bijeli mošus, sandalovina i praline.

Ime Lalique je uglavnom sinonim za kristal, tj. izradu predmeta od kristala, kao i nakita, ali istorija ova francuske kompanije bila je uvijek usko povezana s revolucionarnim promjenama u svijetu parfema. René Jules Lalique (1860-1945) kreirao je bočice izuzetne ljepote za velike parfimerijske kuće, Roger & Gallet, Houbigant, Molyneux, Worth, itd, a tokom Art Nouveau perioda formirao je svojevrstan parfimerijski trend u kojem su umjetnost i industrija ujedinili snage na poseban način. Njegova slavna interpretacija bočice L'Air du Temps Nina Ricci kreirane po završetku Drugog svjetskog rata, kristalna kreacija koja je ujedno i simbol mira, proglašena je bočicom vijeka.

Tradiciju je sasvim očekivano nastavila Reneova unuka Marie-Claude te je 1992. kreirala svoju liniju mirisa. Bila je to kombinacija pravih mirisnih kreacija i tradicionalnog znanja i vještina u izradi kristala, koji se pojavljuje u prestižnim, limitiranim edicijama bočica, a posebno obrađeno staklo je zastupljeno u pristupačnijim linijama mirisa.