Menu
Novosti / Oaza ljepote

FORMULA KOJA MATIRA, UBLAŽAVA AKNE I ODLIČNA JE BAZA ZA MAKE-UP

Svi znamo za štetnost UV zraka, a opet teško odolijevamo sunčanju. Ipak je sunce izvor vitamina D i pozitivno utječe na naše raspoloženje. Za svaku kožu vrijedi pravilo: umjereno izlaganje suncu DA, ali uz obaveznu i odgovarajuću zaštitnu kremu!

Koža sklona aknama osjetljivija je od drugih tipova te je ključno štititi kožu tokom cijele godine, a ne samo tokom ljeta. Osobe koje uzimaju lijekove za akne trebaju biti još opreznije jer određeni lijekovi dodatno povećavaju osjetljivost kože na sunčevu svjetlost. Neke osobe s aknama tvrde da im se stanje kože poboljšava nakon izlaganja suncu, no stručnjaci se slažu da je taj efekat kratkotrajan te da će neprimjereno izlaganje sunčevoj svjetlosti napraviti više štete nego koristi.

 

                                 Sunce pozitivno utječe na nas, ali važno je koristiti odgovarajuću zaštitu

SPRIJEČITE HIPERPIGMENTACIJU

Iako bubuljice zaista mogu biti manje primjetne na preplanuloj koži, ono što će se dogoditi nakon dugotrajnog ili neprimjerenog izlaganja suncu je dehidriranost kože, orožnjavanje vanjskoga sloja (što onemogućuje izlazak sebuma iz pora), pretjerana proizvodnja znoja koji pogoduje bakterijama na površini kože te pigmentacijske promjene.

Upravo zbog sklonosti hiperpigmentaciji posebno je važno odabrati odgovarajuću kremu za zaštitu od sunca, i to bez straha da će ulja i hemikalije u kremi začepiti pore i pogoršati stanje kože.

 Bioderma Photoderm AKN Mat fluid SPF 30

Biodermin Photoderm AKN Matfluid SPF 30 je matirajući fluid za masnu i mješovitu kožu koji efikasno štiti od UVA i UVB zraka.

                                                                    Photoderm AKN Mat fluid SPF 30

 

Patent Fluidactiv™ biološki korigira kvalitetu sebuma kako bi se spriječilo začepljenje pora i pojava nepravilnosti, što se često pogoršava nakon perioda izlaganja suncu (povratni učinak).

Osim zaštitnih UVA/UVB sistema za filtriranje, Photoderm AKN Mat nudi pravu unutarnju biološku zaštitu – CellularBioprotection™. Ovaj patent čuva i potiče obrambene mehanizme kože tokom izlaganja suncu. Ne ostavlja bijele tragove, ne zatvara pore i pruža dugotrajno matirajući učinak. Može se koristiti kao podloga za šminku.

U slučaju osjećaja zatezanja, odnosno dehidriranosti kože nakon izlaganja sunca, koristite Sebium Hydra kremu kako biste koži vratili vodu i elastičnost, umirili crvenilo te joj pružili dugotrajni osjećaj ugode.

                          Photoderm AKN Mat fluid SPF 30 može se koristiti i kao podloga za šminku

 

Uživajte u suncu, ali budite odgovorni prema svojoj koži!