Menu
Oaza ljepote

OPOJNI MIRIS MEDITERANA

Kreirao sam Eden-Roc zamišljajući dolazak u hotel na obali mora. So, sunce, bijele stijene, bujna vegetacija, dok se vazduhom širi opijajući slani miris mora…”, objašnjava François Demachy, glavni parfimer brenda Dior, kako miriše novi parfem iz ekskluzivne La Collection Privee Christian Dior kolekcije. U pitanju je njegova olfaktorna vizija istinskog mediteranskog raja, omaž čuvenom luskuznom kompleksu na Francuskoj rivijeri koji slavi 150 godina postojanja. “Miris živi kad se nosi, kao što je i jedno mjesto živo kada se u njemu živi. Upravo iz tog razloga će Hotel du Cap-Eden-Roc dugo živjeti.”

Ovaj uniseks parfem, opisan kao esktremno sofisticiran i jednostavan, svojim mirisnim notama dočarava morski zrak, cvijeće i citrusno voće, aromatične mirise, morsku borovinu… Eden-Roc otvara se citrusnim i vodenastim notama, uz mineralni akord bijelog kamena ugrijanog na suncu. Srce sadrži apstraktni far niente akord, mješavinu mirisa losiona za sunčanje, s dominantnim mirisima kokosa i jasmina, a bazne note su bor i labdanum.

Pored parfema, Dior je također predstavio i prateću Eden-Roc liniju proizvoda, mirisne svijeće, tečne sapune i kreme za tijelo.