Menu
Novosti / Oaza ljepote

PROIZVODI ZA NJEGU KOŽE NEDOSTUPNI NA NAŠEM TRŽIŠTU, A VRIJEDI IH PRONAĆI

 

Zima je odavno iza nas, a s promjenom sezone razmislite i o promjenama u njezi, sagledajte najprije stanje kože i pronađite najbolje rješenje.

Bez obzira pokušavate li se riješiti maskni, posvijetliti ten ili vratiti koži hidrataciju, mnoštvo je novih seruma, hidratantnih krema i vodica (mists) koji vam mogu pomoći da ostvarite cilj. Aktuelna je ekspanzija dermokozmetičkih brendova, na tržištu je sve više inovativnih proizvoda, ali nekih, nažalost, nema u Bosni i Hercegovini, a vrijedilo bi ih imati beauty torbici.

 SKINCEUTICALS SILYMARIN CF

Najnoviji dodatak omiljenog brenda je antioksidans posebno namijenjen za kožu sklonu aknama. Sadrži 15 % L-askorbinske kiseline (vitamin C), 0,5 % ferulinske kiseline i 0,5 % salicilne kiseline. Neutralizira slobodne radikale, smanjuje proizvodnju sebuma, poboljšava teksturu kože i vraća tonus.

AFORÉ BY DR. FEW CBD EFFUSIVE SOOTHING SKIN MIST

Poznat po antioksidativnim i protivupalnim dejstvima, kanabidiol (CBD) može umiriti i najosjetljiviju kožu. Lagani mist poznatog plastičnog hirurga Juliusa Fewa sadrži 100 miligrama CBD-a, zeleni čaj, vitamiv C i vještičiji lješnjak (witch hazel) kako bi umirila i revitalizirala umoran ten. 

AMBARI BEAUTY GOLD PROFECTION 22 MASKA

Ovaj snažni tretman sadrži adaptogeni reishi, prirodne derivate alfa hidroksi kiseline (tj. glikolnu, mliječnu, jabučnu i vinsku) i 100 miligrama blagog CBD-a za uklanjanje izumrlih ćelija, poboljšanje tonusa i teksture kože te smanjenje prijevremenih znakova starenja. Svega pet do deset minuta sedmično dovoljno je za vidljive rezultate.

ALGENIST TRIPLE ALGAE EYE RENEWAL BALM

Osmišljen za rješavanje problema nastalih usljed mnogih uzroka (genetika, nedostatak sna, hiperpigmentacija) i pojave podočnjaka, vrećica, natečenost itd. Ovaj multititanski balzam, koji košta svega 68 dolara na Sephora.com, sadrži mješavinu trostrukih algi i kompleks više peptida da posvijetli, zagladi i hidratizira područje oko očiju.

TRUE BOTANICALS CHEBULA ACTIVE IMMUNITY SERUM

Glavni sastojak ovog korektivnog seruma koji prevenira i štiti je chebula, ayurvedski botanički sastojak koji je nov u aktuelnom svijetu njege kože. Klasificiran kao kaskadni antioksidans koji prevenira znakove starenja: dehidraciju, fine linije, neravnomjeran ten, gubitak elastičnosti.