Menu
Novosti / Oaza ljepote

TRETMAN UZ KOJI JE SAVRŠENA FIGURA LAKO DOSTIŽNA

Ljeto je sve bliže, a protekla godina je sasvim sigurno ostavila posljedice na tijelo većine nas, vjerujemo da je bilo vrlo malo dosljednih i discipliniranih u održavanju forme. Povišene temperature za jedne predstavljaju radost, dok se drugi pribojavaju prelaska na laganiju odjeću koja otkriva nakupljeni višak, celulit na bedrima ili opuštenu kožu na nadlakticama. No, još uvijek ima dovoljno vremena da “ispeglate” nesavršenosti i dovedete se u top formu. Čak i kada ste veoma disciplinirani, naporno vježbate, pratite savjete nutricioniste i zdravo se hranite, tijelo jednostavno treba dodatnu potporu.

Najefikasniji način za postizanje najboljih rezultata za što manje vremena je kombinacija zdrave ishrane, tjelovježbe i inovativnog – Med Contour Multipower tretmana, koji je dostupan u naprednim centrima za ljepotu koji idu ukorak s najnovijim trendovima, kao što je SkinCare Clinic.

NEINVAZIVAN, BEZBOLAN I EFIKASAN TRETMAN 

SkinCare Clinic i dermatološka ordinacija SkinCare vodeći je medicinsko-estetski centar u Bosni i Hercegovini, kojeg odlikuje jedinstveni i inovativni koncept. U potpunosti prati svjetske trendove u kojima estetska i medicinska dermatologija te neinvazivni anti-age tretmani zauzimaju sve značajnije mjesto u svakodnevnom životu.

Individualnim, profesionalnim i sistematičnim pristupom, prepoznavanjem želja i potreba svakog klijenta određuje se optimalan put za postizanje zadovoljstva sopstvenim izgledom kože i tijela. Na tom putu ovaj centar kombinuje iskustvo i znanje stručnog tima, najkvalitetnije svjetske dermokozmetičke brendove i sofisticiranu tehnologiju i opremu koji su dostupni bh. klijenteli upravo zahvaljujući SkinCare Clinicu. Jedan od njih je najnovija generacija Med Contour Multipowera, uređaj koji kombinuje ultrazvuk i radiofrekvenciju, u cilju efikasnog, bezbjednog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tijela, uklanjanja celulita, zatezanja kože i face liftinga.

ALTERNATIVA LIPOSUKCIJI

Inovativni Med Contour Multipower posjeduje četiri aplikatora: Body shape – za uklanjanje masnih naslaga i razbijanje celulita; Body shape & tight – za zatezanje i učvršćivanje kože; za limfnu drenažu i Face lifting – poseban aplikator za tretiranje kože lica. Patentirani Med Contour aplikator posjeduje dvije ultrazvučne glave. Novi aplikator Body shape odlikuje se većim ultrazvučnim sondama i osebujnim oblikom pomoću kojeg vrlo jednostavno možemo djelovati u “borbi” protiv lokaliziranih masnih nakupina.

Tretman ovom platformom prva je prava alternativa liposukciji. Neinvazivan je, bezbolan, efikasan i siguran, što mogu potvrditi brojna iskustva klijentica i klijenata. Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana, prosječan gubitak u obimu je do 2.5 cm, dok je za najbolje rezultate potrebno napraviti minimalno pet tretmana. Nakon tretmana odmah možete nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Rezultati dobiveni Med Contour Multipower platformom su dugotrajni ako se dalje nastavite brinuti o prehrani i tijelu.

Na koji način djeluje?

S obzirom na činjenicu da ultrazvuk daje nezamjenjive rezultate u terapiji skidanja celulita na rukama, nogama i masnih nakupina, Med Contour Multipower pravi je izbor za rješavanje ovih problema. Naime, tretman djeluje na uzroke – razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna, što je osnovno i nužno da se ukloni celulit na nogama ili rukama. Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine posebno kod celulita. Med Contourov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih stanica, stanice se uništavaju, ispuštajući masne kiseline i trigliceride. Kroz prirodni proces organizma ovaj višak masnih kiselina i triglicerida se eliminira iz tijela, a limfna drenaža također olakšava proces eliminacije.

Kome se preporučuje?

Tretman Med Contour Multipower razvijen je kako bi pomogao umjereno do pretjerano pretilim muškarcima i ženama koji žele da imaju bolju tjelesnu formu, bez celulita odnosno masnih naslaga na kritičnim područjima. Tretman nije zamjena redovitom vježbanju i zdravoj prehrani.