Menu
Oaza ljepote

REVOLUTION X FRIENDS

Popularni britanski brend Makeup Revolution posvetio je posebnu kozmetičku kolekciju kultnoj seriji Friends. Povod je bilo ponovno okupljanje slavnih prijatelja koje je najavljeno u martu prošle godine, ali je snimanje odgođeno zbog pandemije. “Proučili smo pomno svaki lik, njihove karaktere, šta nose, kako se ponašaju, šminkaju, i na osnovu toga smo počeli graditi našu kolekciju. Svaki proizvod na zaista impresivan način predstavlja lik čije ime nosi”, rekao je osnivač brenda Adam Minto nakon što je u septembru prošle godine izašla kolekcija sa tri palete sjenila i tri ruža s imenima Rachel, Monica i Phoebe. I dok fanovi očekuju da kolekcije s imenima omiljenih “prijateljica” budu dopunjene (sadržavat će sprejeve za setiranje, velike make up pakete koji uključuju paletu sjenila, ruž, masku za lice, sjajilo za usne te prigodne umjetne trepavice), stižu proizvodi inspirirani muškim članovima ekipe.

Dakle, nastavak Revolution X Friends kolekcije donosi tri nove mini palete Ross, Chandler i Joey, i dvije velike palete: Forever Flawless We Were On a Break šarenih tonova i za ljubiteljice toplih, zemljanih i nude nijansi I Forever Flawless I’ll Be There For You. Svojevrsna zvijezda nove kolekcije je kultni Ichiban ruž, zapravo bogati balzam za usne plavkaste nijanse za prepoznatljivi “Joey look”.

Osim toga, Revolution je osmislio Central Perk paket sa njegujućim proizvodima (piling i maska za usne, maslac i piling za tijelo), a tu su i make up spužvice sa prepoznatljivim simbolima. Nema sumnje da će svaki ljubitelj The Friendsa naći nešto za sebe u ovoj bogatoj i maštovito osmišljenoj ponudi Revolutiona.