Menu
KOLUMNISTI / Novosti

DR. HANA HELPPIKANGAS: HOLIVUDSKI SJAJ

Ubrzani životni tempo, stres i razni vanjski faktori utiču na kožu tako da ona gubi sjaj i mladalački izgled te brže stari. Mnogo je tretmana koji mogu popraviti stanje i izgled kože, a jedan od najluksuznijih koji sebi možete da priuštite je Jessner hemijski piling, poznatiji pod nazivom holivudski sjaj. Namijenjen je regeneraciji, hidrataciji i ujednačavanju tena te koža postaje svježa, sjajna i blistava. Jessner je izuzetno nježan, ali efektan piling koji ne dovodi do eksfolijacije, zbog čega se preporučuje pred važne događaje.

1 MesoesteticModified Jessner je ultimativni hemijski piling koji ujednačava ton kože, umanjuje bore i daje “plumping” efekt, hidratizira kožu, jača njenu elastičnost i tonus, kao i proizvodnju novog kolagena, a djeluje i na hiperpigmentacije, akne i površinske ožiljke. Kratak, djelotovoran, s trenutnim rezultatom! Nema crvenila, ni perioda oporavka, koža je odmah zategnuta, sjajna i osvježena.

Ukoliko ste zainteresirani za Jessner ili neki drugi tretman, ili imate problematičnu kožu, dr. Hana Helppikangas, specijalista dermatovenerolog, vrši pregled, liječenje i njegu različitih tipova kože, kao i antiage tretmane. Slijedi pregled tretmana i neagresivnih hemijskih pilinga koje dr. Helppikangas radi u Poliklinici Agram u Sarajevu:

 

Preuzeto s odobrenjem Depo.ba