Menu
Oaza ljepote

TAJNA SAVRŠENOG TENA LADY GAGE

Kada se Lady Gaga pojavila bez imalo šminke u filmu Zvijezda je rođena, na zahtjev reditelja i glavnog glumca Bradleya Coopera, otkrila je da, osim glumačkog talenta, ima i besprijekoran ten. Njena kozmetičarka Joomee Song potom je otkrila na koji način je tretirala Gaginu kožu kako bi bila tako blistava i sjajna bez make upa.  Kožu, bez obzira na njeno zdravlje i izgled, treba pripremiti jer se snimaju krupni kadrovi, a tada do izražaja dolazi bukvalno njen svaki milimetar.

Kako bih postigla sjaj koristila sam hijaluronsku kiselinu, uz komadić gaze kao fizički piling te hidratantne proizvode. Koža ima sposobnost da sama otkloni izumrle ćelije, a ja sam joj samo pomogla u tom procesu uz pomoć seruma za posvjetljivanje; najprije sam ga umasirala u kožu lica, a potom gazom lagano, kružnim pokretima, ‘sastrugala’”, objasnila je Joomee. Kako bih se riješila diskoloracije, primijenila sam Kaika masažu koju sam razvila kroz dosadašnji rad, a koja stimulira cirkulaciju, mišiće lica oslobađa napetosti i viška vode. Za samo nekoliko trenutaka nestaju podočnjaci i otečenost, konture lica postaju jasnije te ono djeluje zategnuto i svježije. Kaika masaža pomaže organizmu u stvaranju novih ćelija. Svima preporučujem da svakodnevno masiraju lice kako bi ga oslobodili stresa, ubrzali cirkulaciju i regeneraciju kože, uz napomenu da to čine uljem ili bogatom hidratantnom kremom, koža ne smije biti suha.”

Lady Gaga kaže da lijepu i zdravu kožu ima uglavnom zahvaljujući genima, majka i baka imale su savršen ten; redovno koristi serum Ole Henriksen Truth koji je bogat vitaminom C i kremu za zaštitu od sunca, a za čišćenje lica Embryolisse Lait-Crème Concentrate.