Menu
Oaza ljepote

BRAZILIAN BUTT LIFT VS. VJEŽBANJE I ODGOVARAJUĆA ISHRANA

Kada se postavi pitanje: koji dio vašeg tijela vam se najmanje sviđa, mnogo je žena koje će odgovoriti stražnjica. Statistike kažu da ih je skoro 80% koje su nezadovoljne oblikom, veličinom, čvrstoćom, dakle, generalno – izgledom. Uz malo dobre volje i zalaganja, kombinaciju vježbanja, odgovarajuće ishrane i masaže, moguće je djelovati na dio tijela gdje priroda nije bila ili je bila previše velikodušna.

FIZIČKA AKTIVNOST

Krećite se, što je moguće više. Duge šetnje, vožnja bicikla i, kada je moguće, otiđite u gimnastičku dvoranu gdje na raspolaganju imate sprave te pitajte trenera za određenu kombinaciju aerobnih i anaerobnih vježbi. Nije dovoljno početi vježbati sedam dana prije odlaska na odmor, želite li postići vidljiv rezultat. Ali, prije ili kasnije morate početi, a u ovo doba godine smo mnogo osjetljiviji na pitanja forme. Dakle, počnite odmah!

ISHRANA

Fizička aktivnost će svakako pomoći da učvrstimo mišiće određenog dijela tijela, kao i da ubrzamo sagorijavanje kalorija. Ali, bez uravnotežene ishrane koja će podržati fizičku aktivnost, morat ćemo pričekati na rezultate. Savjetuje se konsultiranje sa trenerom, ali i sa nutricionistom. Dijeta ni u kom slučaju ne smije biti drastična, naprotiv. Izbalansirana i prilagođena našem načinu života, i, kada je moguće, našem ličnom ukusu. To je najbolja dijeta. Unošenjem manje kalorija i povećanom potrošnjom istih, zahvaljujući fizičkoj aktivnosti, prvi rezultati ubrzo će postati vidljivi.

MASAŽA

Pomažu u stimuliranju cirkulacije te u kombinaciji sa fizičkim aktivnostima i dijetom mogu značajno doprinijeti postizanju željenog cilja. Same masaže ne mogu mnogo pomoći. Obično služe da umirimo savjest (ne vježbam jer sam na kraju radnog dana veoma umorna, nisam na dijeti jer nemam vremena još i na to misliti, ali triput sedmično idem na masažu). Kako ne biste nepotrebno opustošili novčanik, još jedan savjet: dogovorite se sa partnerom i svakodnevno razmijenite po jednu masažu. Ne košta vas ništa, a unijet ćete i jednu zabavnu novinu u zajednički život.

NAPOMENA Rezultati ovise o vašem trudu i fizičkoj konstituciji. Izbjegavajte dijete i vježbe koje odgovaraju vašoj prijateljici, kolegici ili sestri. Greške su moguće, posebno na početku. Obratite se stručnjaku, ljekaru ili profesionalnom treneru. Kasnije, kada naučite osnove, možete nastaviti sami.

Brazilian Butt Lift

Ukoliko ste pristalica brzih rezultata, gotovo trenutnih, bez bolova i muke, postoje nove tehnike neinvazivnog podizanja stražnjice. Za razliku od drugih oblika hirurgije stražnjice, kao što je naprimjer postavljanje silikonskih implantata, takozvani brazillian butt lift pruža prirodnije rezultate, uz izraženiju zaobljenost. Aparati nove tehnologije (Embody, Emsculpt) mijenjaju pravila u mogućnosti jačanja mišića i hipertrofije, ali ne isključivo stražnjice, nego i stomaka, butina, ruku, uz pomoć 30.000 kontrakcija tokom 30 minuta. Volumen stražnjice može se povećati najmanje 20% nakon 6 do 8 tretmana, uz značajno sagorijevanje masnih naslaga. Istovremeno, opuštena koža tretira se biostimulansima (Radiesse, Sculptra) za proizvodnju kolagena i elastina u tom području, postepeno se postiže zaglađivanje i zatezanje kože, uz smanjivanje celulita.