Menu
Novosti

TWEAKMENTS: MANJE JE VIŠE

Trendovi ljepote razvijaju se paralelno sa pojavom novih tehnologija, a novije ankete pokazuju da su žene sve sklonije tretmanima s prirodnim rezultatima.

Mnogo je slavnih osoba (kao i anonimusa) širom svijeta koje se su tokom proteklih decenija prepuštali rukama estetskih hirurga. Bilo je uspješnih i, naravno, manje uspješnih rezultata, a intervencije na licu ili tijelu bile su uglavnom primjetne. Kako je u novije vrijeme u porastu trend prirodnog izgleda, tako mu se postepeno prilagodila i industrija ljepote te je u kozmetologiji sve prisutniji izraz – tweakments, što u doslovnom prevodu znači dopuna ili revizija.

U pitanju su mali neinvazivni ili minimalno invazivni kozmetički tretmani koji ne zahtijevaju hiruršku intervenciju, a na izgled utiču tako da je gotovo nemoguće primijetiti ako se podvrgnete nekom od njih jer lice izgleda prirodno. Tweakments obuhvata tretmane botoxom i filerima, piling, laser, podizanje kapaka itd. koje možete “obaviti na pauzu za ručak”. Sve su popularniji jer su gotovo bezbolni, jednostavni i daju brze, suptilne rezultate, zahvaljujući kojima izgledate – prirodno, svježije i odmorno.

Fresher Face

Poznata britanska novinarka Alice Hart-Davis, koja više od dvije decenije istražuje estetsku medicinu i smatra se nemedicinskim stručnjakom za tu oblast, objavila je 2019. knjigu The Tweakments Guide: Fresher Face i opisala kako je na sebi isprobala sve ponuđene nehirurške tretmane (botox, fileri, laseri, hemijski pilinzi, itd). Zanimljivo je da je u knjizi kao najbolji stručnjak za tretiranje podočnjaka dermalnim filerima naveden hrvatski dr. Nikola Milojević, koji govori o metodi pomlađivanja uz pomoć vlastite krvne plazme.