Menu
Estetska dermatologija

GWYNETH OTVORENO O INJEKCIJAMA LJEPOTE

Zdravo se hranim, vježbam, imam nevjerojatne Goop proizvode. Ali, ponekad vam treba i mala pomoć”, rekla je slavna glumica i priznala da koristi injekcije koje smanjuju bore između obrva.

Mnogo je uspješnih žena u Hollywoodu koje od početka karijere smatraju da nisu dovoljno dobre te zbog toga stalno nešto pokušavaju dokazati. A kada, naprimjer, priznaš da primaš ‘injekcije za ljepotu’ to je kao javno priznanje vlastite slabosti. Smatram da je previše onih koji iskrenost smatraju slabošću i da je upravo zbog toga malo onih koji govore o tome”, rekla je, između ostalog, Gwyneth Paltrow za Harper‘s Bazaar. Nikada se nije bojala razgovarati o mnogim tabu temama, želeći na taj način podstaknuti druge žene da budu otvorenije, da se ne ustručavaju govoriti o onome što čine kako bi izgledale i osjećale se bolje. Gwyneth je prošle godine svojim pratiteljima na Instagramu otkrila kako konačno izgleda “manje ljutito” i to već nakon prvog antiage tretmana Xeominom, koji joj je ublažio bore između obrva, a zadržala je prirodan izgled. Glumica će u septembru proslaviti 49. rođendan, a priznala je da sa navršenih 40. imala krizu srednjih godina. Tada je prvi put otišla na estetsku intervenciju, a onda je napravila dugu pauzu jer “nisam ličila na sebe, cijelo čelo mi je izgledalo kao zaleđeno”.

Divno je kada žene podijele vlastita iskustva o tretmanima iz oblasti estetske hirurgije, a bilo bi zaista lijepo kad bismo svi bez ikakvih problema i osuda mogli govoriti o svojim odlukama i kako se zbog njih osjećamo. Što se toga tiče, ja sam zaista kao otvorena knjiga, nemam potrebu išta skrivati, a sasvim je OK i da neko krije svoje tajne ljepote”, kaže glumica koja je postala i obožavateljka i zaštitno lice Xeomina.

XEOMIN prepisuje ljekar i koristi se za privremeno poboljšanje izgleda bora između obrva. Injekcija se ubrizgava u mišiće oko tog područja, a cijeli proces traje oko 15 minuta. Injekcija djeluje kao neuromodulator i smanjuje bore nastale mrštenjem ili podizanjem obrva. Opušta mišiće lica te ublažava linije oko očiju, čela i usta. Za razliku od botoxa, Xeomin ne sadrži dodatne proteine koji, prema nekim teorijama, mogu izazvati imunološki odgovor u organizmu.