Menu
Novosti

NOVA VERZIJA KULTNOG PARFEMA

Giorgio Armani predstavlja još intenzivniju i sofisticiraniju interpretaciju klasičnog ženskog mirisa koji utjelovljuje samopouzdanje i energiju – Sì Eau de Parfum Intense, čije je zaštitno lice glumica i dobitnica Oscara, 52-godišnja Cate Blanchett.

Sì – kultni ženski miris brenda Giorgio Armani, predstavljen 2013. godine, istovremeno je senzualan i zavodljiv. Stapajući nezavisnost duha, sofisticiranost i vedrinu, slavi hrabrost žena, podstičući ih da pišu vlastita pravila i žive život punim plućima. Nakon predstavljanja mirisa Sì Eau De Parfum Intense, Sì kolekcija sada obuhvata pet mirisa koji prenose različite aspekte Sì vizije ženstvenosti.

Ovaj orijentalni voćni chypre miris stvorila je, kao i ostale Sì mirise, parfumerka Julie Massé. Gornja primamljiva nota mirisa nektar je crnog ribiza ekstrahiran iz jezgre voća, po čemu su poznati mirisi Sì porodice. U srcu mirisa su dvije snažne i intenzivne note, baršunasti pelin i ruža iz Isparte, turske regije poznate kao “grad ruža”; u osnovnim notama su pačuli i benzoinska smola. Vanilija iz mirisa dolazi iz zaštićenog područja na Madagaskaru (Loky Manambato), a nabavljena je u saradnji s lokalnom neprofitnom organizacijom. To je samo jedna od mnogobrojnih inicijativa brenda Giorgio Armani kojom doprinose društvenoj odgovornosti u sklopu programa Solidarity Sourcing, što je u skladu s načelima obraćanja pažnje na detalje, biranja prirodnih materijala i poštivanja prirode italijanskog brenda.