Menu
Estetska dermatologija / Novosti

NAJBOLJI ESTETSKI STRUČNJACI PO IZBORU ČASOPISA MARIE CLAIRE

Renomirani magazin Marie Claire je u okviru svog editorijalnog izdanja pod nazivom Skin awards pokrenuo inicijativu čiji je cilj bio prepoznavanje najboljih proizvoda, ljekara, profesionalaca i stručnjaka iz različitih polja industrije ljepote. Ovo je lista pobjednika kategorije Skin experts na kojoj su se našli eksperti za ljepotu i zdravlje kože te anti-ageing tretmane.

Najbolja klinika za kožu

Pobjednik u kategoriji Best Skin Clinic je The Wellness Clinic u londonskom Harrodsu. Konkurencija je sasvim sigurno bila oštra jer je riječ o veoma zahtjevnom tržištu. Ova klinika je specijalizirana za tretmane ljepote, a nudi i holističke, estetske i takozvane wellbeing tretmane, namijenjene psihofizičkom blagostanju. Na jednom mjestu nudi apsolutno sve što je potrebno za lijep i mladolik izgled: dermatološke i anti-ageing tretmane, akupunkturu, krioterapiju, itd.


Najbolji dermatolog

Dr. Anjali Mahto, jedna od najrenomiranijih britanskih dermatologinja i konsultantica u području zdravlja kože, pobijedila je u kategoriji Best dermatologist. Ova glasnogovornica britanske Skin Foundation, među pacijentima i strukom prepoznata je kao osoba kojoj je u potpunosti uspjelo da premosti jaz između tradicionalne medicinske dermatologije, ljepote i estetske medicine.

Najbolji estetski doktor

U kategoriji Best Cosmetic Doctor najboljom je proglašena dr. Ewoma Ukeleghe, klinički ekspert za njegu kože i nehirurške intervencije na licu i tijelu, koju danas smatraju jednom od najinovativnijih stručnjaka u beauty resoru londonske svene. Poznata je i omiljena zbog svog holističkog pristupa i izuzetno prijateljske komunikacije s pacijentima. Nakon što se proslavila na Instagramu, preko kojeg je komunicirala s pacijentima i otvoreno im odgovarala na pitanja, dr. Ewoma je kreirala platformu SKNDOCTOR, kombinaciju svog medicinskog iskustva i savremenog pristupa ljepoti. Spada među najveće influencere na estetskoj sceni, a sarađuje s vrhunskim bendovima, kao što su Glossier i La Roche-Posay.

Najbolji kozmetičar za beauty tretmane na licu

Pobjednica kategorije Best facialist je Debbie Thomas kojoj na tretmane redovno dolaze i londonske zvijezde, a na glasu je kao jedna od najvećih stručnjakinja za laserske beauty tretmane. Za svakog klijenta kreira personalizirano rješenje (čišćenje, tretmani i njega prilagođene njegovoj koži). Iza sebe ima već 20 godina iskustva, što joj je donijelo mnogobrojne klijente, ali i titulu najbolje među najboljima na britanskom tržištu. Napomena: izraz facialist u engleskom jeziku ne podrazumijeva samo kozmetičara, u pitanju je stručnjak za različite tretmane ljepote i njege; kozmetičar, kozmetolog i stručnjak za njegu lica.


Najbolja anti-age masaža lica

Posebna nagrada žirija otišla je Abigail James, kreatorici anti-age i facelifting masaže za kojom su bukvalno poludjele žene širom svijeta. The Queen of skin – kako ju je prozvao New York Times, ima 20-godišnje iskustvo u kombiniranju tehnologije, nauke i prirodno-holističkih metoda za uljepšavanje lica. Najpoznatija je po masažnim protokolima za blistavu kožu, a na online platformama i u svojoj londonskoj klinici dijeli savjete o toj jedinstvenoj metodi milionima ljudi širom svijeta.

Tekst i foto Marie Claire