Menu
Novosti

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O GUA SHA

Ukoliko ste u zadnje vrijeme posjetili bilo koju beauty web stranicu, sigurno ste uočili Gua Sha. Sve je veća ponuda proizvoda u službi ljepote, ali kako odabrati one koji su zaista efikasni. BeautyBay u nastavku donosi nekoliko savjeta o tome kako Gua Sha možete uvrstiti u svoju beauty rutinu.

STIMULIRANJE ENERGETSKIH TAČAKA

Gua Sha masaža lica drevni je ritual ljepote poznat po sposobnosti da udiše novi život u kožu. Korišten stoljećima u tradicionalnoj kineskoj medicini, ovaj učinkoviti tretman ublažit će pojavu bora i pomoći vidnom učvršćivanju kontura lica, te će probuditi prirodan sjaj kože. Kada se koristi oko očiju, ublažava tamne krugove i natečenost. Gua Sha doživljava ekspanziju zajedno s akupunkturom, metodom koja je sve prisutnija kao pomoć pri liječenju. U pitanju je prirodna, nevjerovatno opuštajuća terapija koja se izvodi blagim potezima za stimulaciju određenih energetskih linija i tačaka duž lica. Takva masaža pomaže pri oslobađanju toksina iz limfnog sustava te osigurava protok oksigeniranoj krvi u to područje. Iako su privremeni, benefiti limfne drenaže i blagodati modeliranja odmah su primjetni. Ukoliko ste skeptični u vezi s rezultatima korištenja Gua Sha, pokušajte masirati pola lica kako biste vidjeli razliku u samo dvije minute!

Gua Sha masažom može se tretirati cijelo tijelo, no najomiljeniji su tretmani lica zato što ih je lako provoditi samostalno. Masažeri su svojevrsne pločice nalik oblucima, ručno izrađeni od žada ili ružičastog kvarca, poznati po pozitivnim energetskim svojstvima kristala. Pomaže kod mnogih stanja kože: fine linije i bore, opuštena koža, rosacea, akne, pigmentacija, tamni kolutovi, natečenost.

KAKO ZAPOČETI MASAŽU

Da biste napravili Gua Sha masažu trebaju vam kamen i ispravna tehnika. Jednostavan je za upotrebu, ali i veoma efikasan. Baza je nužna za postizanje optimalnih rezultata. Obavezno nanesite ulje za lice ili neki od seruma i klizite Gua Sha kamenom preko kože. Koristite glatke rubove kako biste istrljali i podigli kožu od sredine lica prema gore, prema liniji kose. Laganim pokretima lice masirajte kako biste potaknuli mikrocirkulaciju i protok limfe, čime se ujedno ublažavaju podočnjaci i natečenost. Jako je bitno održavati kamen čistim.

Gua Sha sjajan je dodatak u beauty rutini, jer s vremenom daje dosljedne rezultate, no treba biti realan, nije svemoguć. Ublažava natečenost, oslobađa napetosti, djeluje kao trenutačni lifting, jer kožu i potkožno tkivo zateže i učvršćuje.

U slučaju da ste nedavno aplicirali dermalni filer ili neurotoksin, važno je savjetovati se sa dermatologom ili plastičnim hirurgom o korištenju Gua Sha ili o bilo kojoj drugoj masaži lica.

ODABIR

Od veoma skupih do čudno jeftinih alata za masažu koje možemo pronaći na tržištu, pravo pitanje je koji proizvod odabrati? Za početnike savjet je da odaberu neki od cjenovno prihvatljivijih alata kako bi mogli isprobati i usavršiti tehniku, prije nego se odluče za kupovinu nekog skupljeg kristala.