Menu
Estetska dermatologija / Estetska hirurgija

HOLIVUDSKE ZVIJEZDE OTVORENO O ESTETSKIM INTERVENCIJAMA

U današnje vrijeme, kada su fotografije javnih osoba dostupne u svakom trenutku i iz svakog ugla, analiza “befor and after” svakodnevna je pojava. Jesu li ili nisu? Sve veća rasprostranjenost špekulacija na društvenim mrežama u kombinaciji s opadajućom stigmom prema plastičnoj hirurgiji i drugim korektivnim zahvatima, navele su mnoge slavne osobe da preveniraju tračeve te otvoreno progovore o svojim kozmetičkim intervencijama.

Gisele Bündchen, jedna od najuticajnijih osoba u svijetu modelinga, u svojim memoarima pisala je o svom životnom iskustvu. Također je govorila o povećanju grudi koje je napravila 2015. godine. Za operaciju se odlučila nakon rođenja i dojenja dvoje djece, jer, kako ističe, i pored zdrave ishrane i svakodnevnog vježbanja jedino grudi nije mogla vratiti u prvobitno stanje. Uprkos poljuljanom samopouzdanju u nemilosrdnom svijetu velikih očekivanja uz ogroman pritisak javnosti, Gisele je bila i ostala sinonim ljepote i savršenstva.

Američka glumica Anna Faris u svojim memoarima je otkrila da je “sredila” dva područja kojima nije bila zadovoljna. Faris je povećala grudi i ne žali radi plastične operacije, ali također govori i o nezadovoljstvu prvom intervencijom na usnama, koju je kasnije korigovala da bi izgledale što prirodnije.

“Koristim organske proizvode, ali se podvrgavam i laserskim tretmanima”

Chrissy Teigen, manekenka i TV voditeljica, priznaje kako se nakon liposukcije nabora ispod pazuha osjeća bolje i ima više samopouzdanja.

“Budite autentični, ali učinite sve da se osjećate bolje i sa više samopouzdanja”

Pop ikona Katy Perry izdvaja tretman kojim je efikasno i jednostavno riješila problem tamnih kolutova oko očiju, podočnjaka. Perry zasad lice njeguje laserskim tretmanima i dermofilerima.

“Naučila sam prihvatiti znakove starosti, a svoje bore nazivam linijama osmijeha”

Courteney Cox, poznata “prijateljica”, sa svojih 56 godina ističe kako se sada osjeća bolje nego ikada. “Odrasla sam u ubjeđenju da je izgled najvažniji.” Glumački poziv, kako kaže, nameće visoke standarde ljepote te je nastojala samo držati korak s trendovima, no priznaje da je pogoršala svoj izgled. Sada se mnogo bolje i sa više pažnje posvećuje sebi. I dalje se redovno podvrgava laserskim tretmanima i microneedlingu.

 

Američka glumica Ariel Winter, poznata po ulozi u TV seriji Moderna obitelj, kao tinejdžerica je zbog velikih grudi doživljavala mnoge neugodnosti pod svjetlima Hollywooda. Kupovina kupaćih kostima bila je prava noćna mora, kao i pronalaženje odjeće za crveni tepih. Bolovi u leđima, problemi sa kičmom konačno su je doveli do odluke da se podvrgne plastičnoj operaciji smanjenja grudi, u dobi od 17 godina.

“To sam učinila kako bih poboljšala svoje zdravlje i svoj život”

Zbog neugodnog emocionalnog i fizičkog iskustva kroz koje je prolazila prije operacije, Winter otvoreno govori o benefitima redukcije grudi te naglašava da mlade djevojke s istim problemom trebaju potražiti pomoć stručnjaka koji će im dati savjet za operaciju.